Annonce
Vejle

Landmænd snød rumæner for 150.000 kroner

Modelfoto
Annonce
Gadbjerg - To landmænd i Gadbjerg har gennem flere år underbetalt en rumænsk landbrugsmedhjælper. Arbejdsgiverne måtte for nylig punge ud med 150.000 kroner i efterbetaling til rumæneren og 40.000 kroner i bod for at bryde overenskomsten. Det skriver Fagbladet 3F.

Det drejer sig om landmand Leif Søndergaard og hans søn Søren Søndergaard, som sammen driver virksomheden Baldershave I/S.

Og det er ikke første gang, de to landmænd bryder spillereglerne, oplyser faglig sekretær hos 3F Kongedalen Jonny Wyrtz.

- Nu har vi flere gange taget arbejdsgiveren i at underbetale medlemmer hos os. Vi vil også fremover holde øje med den store virksomhed, der næsten udelukkende bruger udenlandsk arbejdskraft, siger han.

Sagen blev for nylig afgjort ved et forlig, men svineproducent Søren Søndergaard mener stadig ikke Baldershave I/S har brudt overenskomsten.

- Vi er ikke tilfredse med forliget. Han havde ikke noget til gode hos os. Vi mener, at vi havde afregnet som aftalt, men vi har lavet forlig med 3F i sagen, siger Søren Søndergaard, siger han.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce