Annonce
Vejle

Landsby bygger kæmpe halvtag: Her er der plads til et helt loppemarked

Gert Rohde og Mikkel Andersen fra styregruppen bag Højen Aktivpark står ved hjørnet af det nye kæmpe-shelter. Bagved spiller et par drenge fodbold på kunstgræsbanen, som ligger i forlængelse af det nye aktive område. Foto: Mie Sparre
Et kæmpe shelter med plads til et helt loppemarked er det mest synlige element i Højens nye aktivpark. Parken skal gerne gøre landsbyen endnu mere tiltrækkende og skabe rammer for fælles aktiviteter for små og store.

Højen: Indbyggerne i Højen er vant til at skabe og støtte aktiviteter i fællesskab: Sådan blev Multihuset til i sin tid, og sådan har landsbyens brugsforening fået økonomi til at udvide.

Næste skridt er Højen Aktivpark, som snart kan indvies. Godt nok ikke i helt færdig form, men takket være en stor arbejdsindsats fra medlemmerne af styregruppen har landsbyen foreløbig skaffet 1,6 millioner kroner til projektet, der går ud på at omdanne et trist område mellem skolen, Multihuset og børnehaven til et sted, der indbyder til leg og bevægelse.

Når Højens børn og voksne på lørdag mødes i Multihuset til den årlige gymnastikopvisning, vil styregruppen fortælle om den nye park, og forhåbentlig vil lokale virksomheder og borgere med lidt på kistebunden derefter bakke projektet op, så de sidste 200.000 kroner også kommer i kassen.

Annonce

De har betalt

Aktivparken har fået støtte fra følgende sponsorer.

  • Vejle Kommune: 620.000 kr.
  • Multihuset: 250.000 kr.
  • Lokale- og Anlægsfonden: 200.000 kr.
  • HGU: 160.000 kr.
  • DGI: 130.000 kr.
  • Venner for Højen: 100.000 kr.
  • HGU Multifitness: 50.000 kr.
  • HGU Fodbold: 5000 kr.

Det kan allerede ses

Projektet har allerede taget form. Området, der før lå hen som grusplads og et par gamle, forsømte tennisbaner, blev i december belagt med asfalt og forsynet med trapper, der binder niveauerne sammen. Her er også anlagt en rampe, så handicappede får adgang til området.

Der er også rejst et kæmpe halvtag, som til forveksling ligner et shelter. Endnu mangler shelteret at blive malet færdigt og indrettet. Så de 200.000 kroner, styregruppen leder efter, skal blandt andet gå til anskaffelse af bord/bænkesæt, en stor grill og et forhæng, så rummet for alvor kan bruges til samlingspunkt og scene. Der mangler også midler til køb af hockeymål og stave.

Den endelige Aktivpark skal også udstyres med ramper, så skatere, rulleskøjteløbere og bmx-kørere kunne bruge pladsen og niveau-forskellene.

slut med sand under skoene

Aktivparken er allerede udstyret med en panna-bane til to-mands gadefodbold, ligesom asfalten foran Multihuset for længst er taget i brug til parkeringspladser og hinkeruder. Aktivparken skal også have opstregninger til streetbasket og rullehockey, og en tennisbane.

Gert Rohde og Mikkel Andersen fra styregruppen fortæller, at der får alvor kom fart på processen, da gruppen fik hjælp fra DGI til at tegne en tredimensional plan over området. Takket være tegningerne og en video, som kan ses på aktivpark.dk, har Vejle Kommune, Lokale- og Anlægsfonden og flere andre bidragydere tydeligt kunne se potentialet i området.

Man kan sige, at Højen med den nye aktivpark slår flere fluer med ét smæk: Nye tilflyttere får endnu en grund til at vælge Højen, gæster i Multihuset trækker ikke længere mudder og sand ind, alle får mulighed for at træne udendørs, og landsbyens foreninger får et unikt område, der indbyder til at mødes.

- Vi er drevet af resultater. Alle i styregruppen arbejder frivilligt, så nu håber vi, at vi kan skaffe pengene til projektets sidste faser, siger Gert Rohde og Mikkel Andersen.

Det nye super-shelter giver Højens borgere helt nye muligheder. Her kan man sidde under tag til byfest eller kræmmermarked. Her kan yoga-holdet træne, og her kan unge mødes til LAN-party med udsigt til nattehimlen. Der er både strøm, lys og vand lagt ind under det store halvtag. Foto: Mie Sparre

Parken skal tages i brug med manér

Styregruppen har holdt lidt penge tilbage. Det er nemlig tanken, at området skal tages i brug med manér.

- Planen er at få eksempelvis en super BMX-kører eller et par streetfodbold-stjerner til at komme forbi Højen og vise, hvad faciliteterne kan bruges til, når man er rigtig dygtig. Det kunne være fedt, hvis vi på den måde fik sparket aktivparken flot i gang, og der løbende kommer til at ske spændende ting her, som tiltrækker rigtig mange, lyder det fra Mikkel Andersen.

På pladsen er der også anlagt en rund pannabane, hvor et par venner kan dyste i gadefodbold. På asfalten skal der desuden stilles et motions-stativ op og streges op til andre spil. Foto: Mie Sparre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce