Annonce
Jelling

Landsby får 100.385 kroner til større legeplads

Multipladsen i Ildved samler de lokale beboere flere gange om året - for eksempel når der er sankt hans som her på billedet. Snart kan de yngste børn også få mere glæde af pladsen. Arkivfoto
Borgerforeningen i Ildved har fået en stor sum penge til en udvidelse af legepladsen ved byens eneste samlingssted.
Annonce

Ildved: Med et mål om udvide legeområdet på Ildveds multiplads - også kaldet Kildeparken - har Ildved Borgerforening søgt om 100.385 kroner hos udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati i Vejle Kommune.

Denne ansøgning er der for nylig givet grønt lys til, og borgerforeningen får dermed alle 100.385 kroner til projektet.

Kildeparken, der ligger på sportspladsen til byens nedlagte skole, blev indviet i 2012. Her er der blandt andet træningsareal, cykelbane, fodboldbane, bålhytte, shelters og et toilet.

Støtte til lokale projekter

  • Tidligere har der været et krav på 30 procent egenfinansiering for at få del i en udviklingspulje fra udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati i Vejle Kommune.
  • Dette krav er midlertidig suspenderet for at skubbe gang i den lokale udvikling, efter coronaudbruddet har bremset en lang række aktiviteter og projekter ude i lokalsamfundene. Det maksimale beløb, der kan søges om, er 200.000 kroner.
  • Udvalget behandlede på seneste møde de 25 ansøgninger, som var blevet sendt inden ansøgningsfristens udløb 31. august 2020.
  • De projekter, som har fået tildelt penge, skal realiseres i 2020.

Et legeområde er der også allerede, men det appellerer ikke til de yngste børn fra 0 til 5 år.

"I disse år er vi så heldige, at stadig flere unge familier flytter til Ildved, og derfor stiger andelen af helt små børn også. Her kommer vi så til kernen i projektet, for vores legeplads har ikke rigtig noget, som indbyder de helt små (0-5 år) til leg. Vi vil derfor gerne udvide legepladsen, så den inviterer en bredere aldersgruppe til at være med i legen," skriver Ildved Borgerforening i ansøgningen.

Annonce

Leg med sand

For at gøre området attraktivt for familier med små børn, er det derfor planen at opføre en såkaldt multifunktionel legestation ved den sandkasse, der i forvejen er etableret under det store klatrenet.

"Der er trappe op til platformen, rutsjebane ned og et element til at hejse sand fra grundniveau op til platformen. Fra platformen kan sandet sendes via en sliske ned til kammeraterne igen. På rækværket vil vi montere et ror, en kikkert og et sørøverflag, som børnene selv kan hejse. På den måde bliver der skabt en ny plads til Ildveds mange små børn på multipladsen," står der om projektet.


Projektet bygger altså videre på tidligere udvikling, men der er også efterhånden tale om en betydelig investering i et forholdsvis lille sted.

Vejle Kommune


Herudover vil man etablere parasoller, højbede med planter og en blomstereng.

"Ved at gøre multipladsen mere attraktiv for små børn, giver det langt bedre muligheder for familier, der søger et godt sted at mødes og være sammen," skriver Ildved Borgerforening.

Annonce

Betydelig investering

Kildeparken er omdrejningspunktet for mange aktiviteter i Ildved. Her mødes beboerne flere gange om året for at være sammen og benytte faciliteterne.

Det var nogle private fonde samt et tilskud fra Vejle Kommune, der oprindelig fik multipladsen op at stå.

Selve ansøgningen er godkendt af lokalpolitikerne i udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati. De læner sig op ad forvaltningens positive vurdering:

"Ansøgningen passer til udvalgets kriterier og til hensigten med coronapuljen. Udvalget har dog allerede givet flere bevillinger til stedet. Projektet bygger altså videre på tidligere udvikling, men der er også efterhånden tale om en betydelig investering i et forholdsvis lille sted," står der i referatet fra det seneste udvalgsmøde.

Repræsentanter fra tre generationer var med til at klippe det røde bånd tilbage i juni 2012. Fra venstre er det Ingrid Smedegaard, Mille Jørgensen og Jan Nielsen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Stor efterskole har sendt 200 elever og 40 ansatte hjem: Men undervisningen kører for fuldt blus

Annonce