Annonce
Børkop

Landsby frygter at blive kvalt: Alt tyder på ja til nybyggeri

På denne grund i Gauerslund lægges op til, at der kan bygges op mod 30 rækkehuse. Illustration: Vejle Kommune
I morgen skal Vejle Byråd stemme ja eller nej til, om en privat bygherre må bygge op til 30 nye boliger i Gauerslund. Trods mange indsigelser lægger et flertal op til et ja, og dermed kan landsbyen Gauerslund vokse til næsten dobbelt størrelse. I antal boliger.

Gauerlslund: Der er cirka 35 boliger i landsbyen Gauerslund, og det tyder på, at der åbnes op for, at landsbyen kan vokse med næsten det dobbelte antal boliger.

Vejle Byråd skal på onsdag stemme om, hvorvidt der skal gives lov til, at en privat bygherre kan bygge enten otte parcelhuse eller op mod 30 nye rækkehuse i Gauerslund. Der er lagt op til, at det bliver et ja til projektet, for sagen har været gennem økonomiudvalget, hvor der er flertal for forslaget.

Der er ellers kommet fem indsigelser mod projektet, hvoraf den ene indsigelse var en samlet, som 25 beboere i 19 husstande i Gauerslund stod bag. Indsigelserne omhandler bekymringer for udviklingen i landsbyen Gauerslund, hvor flere indsigere frygter, at et boligprojekt som dette vil blive for voldsomt for landsbymiljøet.

Annonce

Økonomiudvalget sagde ja

Et flertal af økonomiudvalget har sagt ja tak til, at det kan bygges op mod 30 rækkehuse i Gauerslund.

Flertallet består af borgmester Jens Ejner Christensen (V), Christoffer Melson (V), Per Olesen (V), Dan Arnløv Jørgensen (K) og Kenneth Fredslund Petersen (DF), mens Søren Peschardt (S), Dan Skjerning (S) samt Lone Myrhøj (SF) tager forbehold for deres stillingtagen til byrådets behandling af sagen.

Det vil sige, at de endnu ikke har besluttet, hvordan de stemmer, når sagens behandles i byrådsalen.

Det sker onsdag 19. juni med start klokken 16.30.

Birgitte Vind (S) var ligeledes med i økonomiudvalget, men hun var fraværende ved det seneste møde. Socialdemokraterne har truffet det valg, at hun ikke længere er medlem af byrådet, da hun er blevet valgt til Folketinget.

Voldsom forøgelse

Landbyen har cirka 135 indbyggere, og beboerne i 19 husstande har formuleret en samlet indsigelse. Heri gør de klart, at de ikke er mod nybyggeri i Gauerslund, men at, hvis bygherren vælger at bygge 30 rækkehuse, vil det betyde, at det nye boligområde vil således medføre en 86 procent forøgelse af Gauerslunds indbyggertal på et areal, som blot udgør 10 procent af landsbyens samlede areal.

"Det skal understreges, at vi ikke er imod byggeri på grunden Hørgyden 23. Vi anmoder blot om, at man udstykker med respekt for Gauerslunds historiske særpræg, det vil sige i et omfang, som harmonerer med ”vejlandsbyens” særpræg", skriver de.

De, og andre indsigere, udtrykker også bekymring for, at så markant en udbygning vil skabe en øget trafik på Hørgyden, da denne bruges som skolevej til Fælleshåbskolen.

Kan indpasses

Men økonomiudvalget og teknisk forvaltning er ikke enig i indsigernes frygt for tab af landsbyens særpræg, forøgelse af trafikale problemer og så videre.

Både udvalget og forvaltningen mener, at det nye byggeri arkitektonisk kan indpasses i den nuværende landsbys udtryk, og der lægges derfor op til, at forlaget kan stemmes igennem. Trafikalt bør udbygningen heller ikke skabe problemer, da Hørgyden i forvejen ikke har megen trafik.

Dog har tre medlemmer af udvalget, Søren Peschardt (S), Dan Skjerning (S) og Lone Myrhøj (SF), taget forbehold for deres stillingtagen til byrådets behandling sagen.

Byrådet skal tage endelig stilling onsdag eftermiddag, når der holdes byrådsmøde på rådhuset i Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vejlenserne siger farvel til Albert: Tak for de unikke billeder. Dig glemmer vi aldrig

Annonce