Annonce
Vejle

Landsby søges til klimaforsøg: CO2 skal skæres ned med 70 procent

Fokus på klima skal rykkes ud til borgerne i kommunens mindre byer. Arkivfoto: Silas Bang
Udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati foreslår, at Vejle Kommune indfører en forsøgsordning med en landsby, der har lyst til at gå forrest med at nedsætte CO2-udledningen.
Annonce

Vejle Kommune: En landsby i Vejle Kommune kan komme til at løbe foran med klimastafetten i 2021.

Det er i al fald ønsket fra politikerne i Vejle Byråds udvalg for lokalsamfund og nærdemokrati (ULN). Som en del af budgetforhandlingerne og arbejdet med projektet DK2020 foreslår udvalget en forsøgsordning med en klimavenlig landsby.

Landsbyen og dens beboere skal have lyst til at styre mod målet om at nå en 70 procents CO2-reduktion inden 2030.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi har alle et ansvar for at arbejde hen imod en reduktion af CO2-udledningen. Derfor overvejer vi forskellige måder, hvorpå vi kan mobilisere borgerne til at gøre en aktiv indsats. Et af de tiltag, vi opererer med lige nu, er en forsøgsordning med en DK2020-landsby, siger Thyge Havgaard Bjerring (V), formand for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, i pressemeddelelsen.

Det kan være alt fra alternativ transport til grøn opvarmning, landsbyen skal arbejde med. Bliver sådan en forsøgsordning vedtaget, vil landsbyen få særlige vilkår og bistand. Derudover er det planen, at teknik- og miljøforvaltningen bliver en aktiv partner i forløbet.

Annonce

Høre gerne fra landsbyer

Selvom ordningen ikke er vedtaget, og formalia ikke er på plads, er kommunen klar på at høre fra interesserede kandidater.


Vi har alle et ansvar for at arbejde hen imod en reduktion af CO2-udledningen. Derfor overvejer vi forskellige måder, hvorpå vi kan mobilisere borgerne til at gøre en aktiv indsats.

Thyge Havgaard Bjerring (V), formand for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati


- Vi skal jo ud at finde en landsby, og det bliver muligvis en åben ansøgningsproces, men vi vil også kontakte dem, der allerede nu siger, at de er interesseret, siger Peter Sepstrup, der er projektleder i Vejle Kommunes projektudvikling.

Er man klar på den mulige udfordring, kan Peter Sepstrup kontaktes via e-mailen pekse@vejle.dk.

Vejle Kommune blev sidste år medlem af DK2020, der består af 20 danske kommuner. Kommunerne arbejder målrettet med at leve op til Paris-aftalen. Som en del af det arbejde nedsatte byrådet sidste år et klimaråd, der skal sikre klimafokus i kommunen.

Det er besluttet i Folketinget med klimaloven i 2019, at Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 sammenlignet med niveauet i 1990.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce