Annonce
Billund

Landsbybageren har indskrænket åbningstiderne: - Vi lever af at levere til supermarkederne

Landsbybageren i Vorbasse har måttet ændre åbningstiderne, så de passer bedre til kundeindstrømningen. Arkivfoto: Joan Karlsen
Landsbybageren i Vorbasse har over det seneste år tilpasset bagerbutikken til virkeligheden anno 2020. Det betyder kortere åbningstid, da forretningen i langt højere grad består i at levere til supermarkeder.

Vorbasse: At være landsbybager anno 2020 er meget langt fra, hvordan det var at være bager for 20 år siden. Det har Tina Fyhn og hendes familie, der driver Landsbybageren i Vorbasse, måttet erkende, og derfor måtte der ændringer til, der efterhånden har fungeret i et års tid.

Ændringerne består blandt andet i nye åbningstider. Hvor bageriet tidligere har haft åbent på hverdage fra klokken 6 til 17 og i weekender og på helligdage fra 6-16, ser det nu noget anderledes ud. Nu lyder åbningstiden på hverdage fra klokken 6 til 13, mens der i weekender og på helligdage kun er åbent fra 8 til 11.

Selvom de nye åbningstider efterhånden ikke længere er nye, så overrasker det stadig rigtig mange kunder, der blandt andet spørger til, om det er på grund af coronavirus - men åbningstiderne gjaldt altså også lang tid før corona.

Annonce

Brød gennem webshop

Landsbybageren har haft et coronatiltag. Ved nedlukningen gik de med i et samarbejde med tre andre bagerier om at sælge brød via en webshop: vorbasse.mitbageri.dk.

Her kunne kunderne så bestille deres brød online og hente det i butikken uden at skulle stå i kø eller vente. Tiltaget er fortsat indtil videre, men bliver ikke brugt i samme grad. Vorbasse var dog et af de bagerier, der modtog flest bestillinger.

- Vi havde simpelthen ikke nok at lave over middag. Man kan ikke holde åbent til klokken 16 for at kunne sælge en pakke cigaretter midt på dagen, siger indehaver Tina Fyhn, der har drevet bageri i byen i de seneste 20 år.


Vi havde simpelthen ikke nok at lave over middag. Man kan ikke holde åbent til klokken 16 for at kunne sælge en pakke cigaretter midt på dagen.

Tina Fyhn, indehaver


Basis for landsbybager

Ændringerne, der også omfatter et mindre udvalg af for eksempel kager, betyder ikke, at Landsbybageren i Vorbasse er ved at lukke. Tværtom. De har travlt med at levere til fem forskellige ABC Lavpris supermarkeder, og på spørgsmålet om, hvorvidt de ønsker at levere til endnu flere, er svaret lidt tøvende, for de har faktisk nok at lave.


- Vi har rigtig travlt om morgenen med håndværkere og kunder, der kommer ind, men over middag stilner det meget af. Derfor kan vi heller ikke have fem forskellige flødekager at vælge imellem, for det passer ikke til kundeindstrømningen, siger Tina Fyhn.

Om der fremover er basis for en Landsbybager er der ingen tvivl om - måden at drive bageri på er bare meget anderledes end for 20 år siden.

- Da vi købte stedet her, fik vi at vide, at det aldrig kunne gå at drive bageri i en lille landsby, påpeger hun, men det er går ok - det kræver bare konstant omstillingsparathed.

- Det er den virkelighed, vi har stået i længe, og det er klart, at vi ikke har så mange kunder om eftermiddagen, for der er folk på arbejde og handler dér, hvor de er - for eksempel i supermarkederne, siger Tina Fyhn, der til stadighed oplever, at kunder bliver overraskede over de nye åbningstider.

- De har næsten ikke opdaget det, for de har ikke været i butikken på de tidspunkter, hvor vi nu har lukket, påpeger hun.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce