Annonce
Billund

Landsbybageren har indskrænket åbningstiderne: - Vi lever af at levere til supermarkederne

Landsbybageren i Vorbasse har måttet ændre åbningstiderne, så de passer bedre til kundeindstrømningen. Arkivfoto: Joan Karlsen
Landsbybageren i Vorbasse har over det seneste år tilpasset bagerbutikken til virkeligheden anno 2020. Det betyder kortere åbningstid, da forretningen i langt højere grad består i at levere til supermarkeder.

Vorbasse: At være landsbybager anno 2020 er meget langt fra, hvordan det var at være bager for 20 år siden. Det har Tina Fyhn og hendes familie, der driver Landsbybageren i Vorbasse, måttet erkende, og derfor måtte der ændringer til, der efterhånden har fungeret i et års tid.

Ændringerne består blandt andet i nye åbningstider. Hvor bageriet tidligere har haft åbent på hverdage fra klokken 6 til 17 og i weekender og på helligdage fra 6-16, ser det nu noget anderledes ud. Nu lyder åbningstiden på hverdage fra klokken 6 til 13, mens der i weekender og på helligdage kun er åbent fra 8 til 11.

Selvom de nye åbningstider efterhånden ikke længere er nye, så overrasker det stadig rigtig mange kunder, der blandt andet spørger til, om det er på grund af coronavirus - men åbningstiderne gjaldt altså også lang tid før corona.

Annonce

Brød gennem webshop

Landsbybageren har haft et coronatiltag. Ved nedlukningen gik de med i et samarbejde med tre andre bagerier om at sælge brød via en webshop: vorbasse.mitbageri.dk.

Her kunne kunderne så bestille deres brød online og hente det i butikken uden at skulle stå i kø eller vente. Tiltaget er fortsat indtil videre, men bliver ikke brugt i samme grad. Vorbasse var dog et af de bagerier, der modtog flest bestillinger.

- Vi havde simpelthen ikke nok at lave over middag. Man kan ikke holde åbent til klokken 16 for at kunne sælge en pakke cigaretter midt på dagen, siger indehaver Tina Fyhn, der har drevet bageri i byen i de seneste 20 år.


Vi havde simpelthen ikke nok at lave over middag. Man kan ikke holde åbent til klokken 16 for at kunne sælge en pakke cigaretter midt på dagen.

Tina Fyhn, indehaver


Basis for landsbybager

Ændringerne, der også omfatter et mindre udvalg af for eksempel kager, betyder ikke, at Landsbybageren i Vorbasse er ved at lukke. Tværtom. De har travlt med at levere til fem forskellige ABC Lavpris supermarkeder, og på spørgsmålet om, hvorvidt de ønsker at levere til endnu flere, er svaret lidt tøvende, for de har faktisk nok at lave.


- Vi har rigtig travlt om morgenen med håndværkere og kunder, der kommer ind, men over middag stilner det meget af. Derfor kan vi heller ikke have fem forskellige flødekager at vælge imellem, for det passer ikke til kundeindstrømningen, siger Tina Fyhn.

Om der fremover er basis for en Landsbybager er der ingen tvivl om - måden at drive bageri på er bare meget anderledes end for 20 år siden.

- Da vi købte stedet her, fik vi at vide, at det aldrig kunne gå at drive bageri i en lille landsby, påpeger hun, men det er går ok - det kræver bare konstant omstillingsparathed.

- Det er den virkelighed, vi har stået i længe, og det er klart, at vi ikke har så mange kunder om eftermiddagen, for der er folk på arbejde og handler dér, hvor de er - for eksempel i supermarkederne, siger Tina Fyhn, der til stadighed oplever, at kunder bliver overraskede over de nye åbningstider.

- De har næsten ikke opdaget det, for de har ikke været i butikken på de tidspunkter, hvor vi nu har lukket, påpeger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Annonce