Annonce
Ikast-Brande

Landsbyforening samler underskrifter mod affaldsanlæg

Den tidligere maskinstation Mosegården lidt vest for Gludsted huser nu virksomheden Midt og Vestjylland Ressourcepark, der behandler affald. Virksomhedens ansøgning om et nedknusningsanlæg er omtalt i lokalplan 397 og kommuneplantillæg 44, hvor denne illustration stammer fra. Foto: Ikast-Brande Kommune
Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn er gået i gang med en underskriftsindsamling.
Annonce

Gludsted: Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn har nu taget initiativ til en underskriftsindsamling mod et affaldsknusningsanlæg på den tidligere maskinstation Mosegården på St. Nørlundvej 1 ved Gludsted.

Underskrifterne vil blive afleveret til kommunen efter årsskiftet.

Underskriftsindsamlingen kommer i kølvandet på en offentlig høring om en eventuel tilladelse til et udendørs knusningsanlæg på Mosegården.

Anlægget er omtalt i kommuneplantillæg nr. 44 og lokalplan nr. 397, der var i offentlig høring frem til den 16. december.

Ifølge kommunen indløb der 32 høringssvar i løbet af høringsperioden.

Annonce

Kræver trafikløsninger

- Hvis byrådet alligevel stemmer for, at anlægget må være der, så ønsker vi, at der skal laves et ordentligt vejnet, siger Kim Schjermer, der er formand for landsbyforeningen.

Knusninganlægget skal modtage beton og lignende byggeaffald, og det vil medføre øget lastbiltrafik. På et borgermøde for nylig blev der nævnt trafiktal med estimater lige fra 25 lastbiler og op mod 80 lastbiler i døgnet.

Hvis affaldsknusningsanlægget godkendes af byrådet, vil landsbyforeningen kræve, at trafikken til anlægget bliver ledt udenom Gludsted, og at de pågældende veje forstærkes, og der anlægges cykelsti ad Smedebækvej fra Gludsted til Ikastvej.

- Vi er bekymrede for, at der kommer meget tung trafik gennem Gludsted. Vi risikerer, at der kommer mange lastbiler på Smedebækvej, der fører ud til Mosegården, og vores skole og børnehave ligger jo lige op til Smedebækvej, siger Kim Schjermer.Kommunen har næppe 20 millioner kroner til at lave nye veje med.

Kim Schjermer


- Sådan et anlæg bør ikke ligge her. Tilkørselsforholdene er der jo ikke, og kommunen har næppe 20 millioner kroner til at lave nye veje med. Anlægget burde ligge i et industriområde, for der er jo tale om tung industri, tilføjer Kim Schjermer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce