Annonce
Vejle

Landshold får økonomisk håndsrækning af kommunen: EM-kvinder skal i træningslejr i Vejle

Landstræner Jesper Jensen og hans trup af landets bedste kvindelige håndboldspillere bruger den sidste uge af november på at teste formen og træne i Spektrum i Vejle. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det danske kvindelandshold indlogerer sig i Vejle på træningslejr i den sidste uge af november. Kommunen bidrager med 115.000 kroner.
Annonce

Håndbold: Dansk Håndbold Forbund og det danske kvindelandshold, der skal spille EM i december, er pressede.

Norge har netop trukket sig som medarrangør af slutrunden, og DHF har taget opgaven på sig med at afvikle hele stævnet selv.

Det betyder, at en række af EM-kampene nu skal spilles i Kolding, men nabobyen Vejle bidrager også.

Det skyldes, at den danske landsholdstrup, der skulle forberede sig til slutrunden i Norge, nu er tvunget til at droppe lejren i det norske, og landstræner Jesper Jensen og hans trup har valgt at tilbringe seks dage i træningslejr med base i Vejle. Her har de danske håndboldlandshold flere gange tidligere haft base.

Annonce

To testkampe mod Norge

I Vejle skal der spilles to testkampe mod netop Norge i DGI Husets opvisningshal Spektrum, som også skal lægge gulv til holdets træninger de seks dage.

Håndboldforbundet har skullet handle hurtigt og har brugt sit netværk til at løse de mange ekstra opgaver, udvidelsen af værtskabet medfører. Og forbindelsen til Vejle er gået gennem byrådsmedlem og tidligere international håndbolddommer Per Olesen (V).

For Vejle Kommune og den kommunale pengekasse er involveret, når et håndboldforbund banker på døren og gerne vil træne og spille testkampe lokalt.

Annonce

Penge fundet på en dag

Leje af Spektrum til både testkampe og træninger løber op i en udgift på 90.000 kroner, og så har DHF også søgt om dækning af udgifterne til at få lagt et såkaldt tv-gulv i Spektrum. Det skyldes, at de to træningskampe mod Norge bliver sendt på TV2 Sport, og det koster 25.000 kroner at lægge en tv-egnet overflade på halgulvet.


Pengene er bevilget. Vi handlede hurtigt i går, for det var nødvendigt, da der var et vist tidspres.

Dan Arnløv (K), idræts- og kulturudvalgsformand


Det løber op i en samlet udgift på 115.000 kroner, som de kommunale kulturpolitikere var lynsnare til at finde onsdag.

- Pengene er bevilget. Vi handlede hurtigt i går, for det var nødvendigt, da der var et vist tidspres. Per og jeg har været i tæt dialog om mulighederne, siden det stod klart, at Norge stemplede ud, og fra Per ringede med muligheden i går, og indtil vi havde truffet beslutningen, gik der blot få timer, fortæller kulturudvalgsformand Dan Arnløv (K).

De kommunale kroner bliver bevilget fra puljen "Ikke anvendte midler på folkeoplysningsområdet".

Annonce

Intet salg af billetter

De to testkampe mod Norge afvikles 25. og 26. november, men kvindelandsholdet vil opholde sig i Vejle i seks dage frem til mandag 30. november, hvor spillere, ledere og officials indlogerer sig på Hotel Scandic i Byparken under træningslejren.

Til ligakampe i den danske turnering og til den forestående EM-slutrunde sætter corona-restriktionerne grænsen ved højest 500 personer i hallerne inklusive spillere og ledere. Men de to træningskampe i Spektrum spilles for blot 200 tilskuere, og vejlenserne får ikke mulighed for at købe billet til de to kampe.

- DHF er meget optaget af at beskytte spillerne mest muligt, og derfor har forbundet valgt, at de to kampe bliver såkaldte partnerskabskampe. Derfor er det kun inviterede partnere, som får mulighed for at overvære kampene. Der bliver heller ikke mulighed for autografskrivning eller andre aktiviteter, fortæller Ulla Varneskov, chef for Idræt, Events & Fællesskaber i Vejle Kommune.

Partnere er typisk sponsorer og øvrige samarbejdspartnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Annonce