Annonce
Hedensted

Landsindsamling i en coronatid: Kræftens Bekæmpelse tager opstilling på gaden

På bøtterne i år vil der være klistret QR-koder på, så det er nemt at overføre penge via smartphone og kan gøres på rimelig afstand, så risikoen for coronasmitte minimeres. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Både i Juelsminde og Hedensted forsøger lokalforeningerne sig med gadeindsamling, mens man i Tørring-Uldum fokuserer på at indsamle digitalt.

Juelsminde/Hedensted/Tørring: Søndag 11. april er dagen for Kræftens Bekæmpelses landsindsamling.

Da coronavirus er i vejen for den normale dør-til-dør-indsamling, må man gribe det anderledes an i lokalforeningerne i Hedensted Kommune.

I gamle Juelsminde Kommune går frivillige på gaden iført mundbind og tager opstilling centrale steder i tidsrummet klokken 10 til 13 med indsamlingsbøtter og QR-koder, så der kan overføres via smartphone og mobilepay.

Man vil kunne møde indsamlere ved SuperBrugsen, Rema 1000, Netto, Jem & Fix, Juelsminde Naturlegepark, på havnen samt i Odelsgade.

Annonce

Lavt beløb i 2020

Der vil også være indsamlere at se ved købmanden i As, Dagli’Brugsen i Glud, på havnen i Snaptun, Spar i Hornsyld, ved købmanden i Stenderup samt ved købmanden i Stouby og på Rosenvold Strand Camping.

- Vi håber, at vi på denne måde kan få samlet penge ind til den fortsatte kamp mod kræften. Der er stor brug for pengene, især fordi det indsamlede beløb i 2020 var meget lavt, siger lokalforeningens formand Niels Øfjord i en pressemeddelelse.

I Hedensted er det også planen at tage opstilling centrale steder såsom på bytorvet og foran større butikker. Det sker i tidsrummet 10 til 15.

- For at huske at holde afstand vil vi låne en indkøbsvogn af butikkerne, siger lokalformand Johannes Jensen.

Annonce

Forsøger også digitalt

Både lokalforeningen i Juelsminde og Hedensted vil være synlige på Facebook og forsøge at samle penge ind via digital indsamling og fundraiser, som alle og enhver kan sætte i gang.


Vi forsøger at få så meget rundt via Facebook som muligt og starter en digital indsamling under Tørring-Uldum.

Ida G. Pedersen, lokalformand


I Tørring-Uldum har man på grund af coronasituationen besluttet at satse udelukkende på det digitale.

- Vi forsøger at få så meget rundt via Facebook som muligt og starter en digital indsamling under Tørring-Uldum. Og så laver vi nogle fundraiser og vil måske dele nogle flyers med qr-kode rundt til forretninger, siger formand Ida G. Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce