Annonce
Vejle

Landskontor greb ind: Ballademøde hos Enhedslisten blev aflyst

Asou Abdulla er kontaktperson for Enhedslisten i Vejle. Dermed står han i spidsen for den lokale partiforening, og  i foråret blev han udpeget som spidskandidat til byrådsvalget næste år. Proceduren har fået en række medlemmer til at udtrykke mistillid til bestyrelsen. Privatfoto
Først blev den ekstraordinære generalforsamling flyttet til Gormshallen i Jelling, og derefter blev den aflyst i sidste øjeblik. Kritikere opfordrede til boykot.
Annonce

Vejle: Balladen i den lokale afdeling af Enhedslisten er langt fra overstået.

Mandag aften skulle medlemmerne være mødtes til ekstraordinær generalforsamling, men søndag blev den aflyst.

I forvejen var den flyttet fra Bygningen i Vejle til Gormshallen i Jelling - ifølge en medlems-mail fra bestyrelsen med kontaktperson Asou Abdulla i spidsen skete flytning af hensyn til coronavirus: Der er mere plads i Gormshallen end i mødelokalerne i Bygningen.

Mailen blev sendt til medlemmerne fredag - altså et par dage før generalforsamlingen. Men i mellemtiden var Enhedslisten på landsplan på banen. Her tog organisationskoordinator Jeppe Rohdeinitiativ til at få generalforsamlingen aflyst.

I en mail til kontaktperson Asou Abdulla skriver han, at han ærgrer sig over, "at bestyrelsen har valgt at ignorere alle henstillinger fra både undertegnede og forretningsudvalget".

Ifølge avisens kilder har Enhedslistens øverste forum behandlet striden i Vejle, der har udgangspunkt i  udpegningen af Asou Abdulla som lokal spidskandidat til byrådsvalget næste år. En række medlemmer har anfægtet lovligheden af det valg, der foregik Kristi himmelfartsdag på et medlemsmøde  i Thyregod med kun fem fremmødte - ifølge kritikerne.

Annonce

Afbud fra landskontor

Forløbet har udløst protestunderskrifter nok til at få indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling. Det var det møde, der skulle være holdt i Bygningen mandag aften - men som Jeppe Rohde skriver i mailen til Asou Abdulla - en mailkorrespondance, der er sendt til alle cirka 80 partimedlemmer i Vejle:

Jeg kan faktisk ikke stå inde for denne her generalforsamling og har ikke lyst til at blåstemple den måde, som I har grebet det her an på. Derfor melder jeg hermed afbud.

Initiativgruppen opfordrede lørdag medlemmerne til at boykotte den indkaldte generalforsamling.

Kritikerne pegede på, at dagsordenen ikke var i overenstemmelse med det, der var krævet, at der manglede motivationen for indkaldelsen, og at ikke alle medlemmer havde modtaget indkaldelsen. Desuden var man utilfredse med flytningen af mødet til Jelling. Ifølge initiativgruppen havde fagforeningen 3F tilbudt egnede lokaler i Vejle.

Annonce

Ny generalforsamling på vej

I sin henvendelse til bestyrelsen gør Jeppe Rohde fra landskontoret opmærksom på, at han ikke vil tage stilling til afdelingens interne forhold.

Han er kun interesseret i, at tingene forgår ordentligt. Derfor tilbyder han samtidig sin hjælp til at få indkaldt til en ny generalforsamling efter de gældende regler og normer i Enhedslisten.


Vi opfordrer medlemmerne til ikke at deltage i den ekstraordinære generalforsamling mandag d. 5. oktober.

Brev til medlemmerne af Enhedslisten underskrevet af initiativgruppen


Nu afventer de lokale enhedsliste-medlemmer så indkaldelsen til en ny ekstraordinær generalforsamling. Vejle Amts Folkeblad forsøgte allerede i sidste uge at få en kommentar fra kontaktperson Asou Abdulla.

Her henviste han til sin bestyrelseskollega Lasse Bak Egelund - der dog ikke ønskede at kommentere.

Avisen har endnu engang forsøgt at hente en kommentar fra Asou Abdulla, men foreløbig forgæves.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce