Annonce
forside

Landsret barberer flere års fængsel af unge røveres straf

I alt fem unge mænd er ved Vestre Landsret blevet dømt for blandt andet et groft røveri, der kunne have kostet mand livet. (Arkivfoto)

Fire unge mænd skal i fængsel, og den ene af dem udvises fra Danmark. De er dømt for voldsomt røveri i Skals.

Annonce

Fire unge mænd i 20'erne kan se frem til kortere tid bag tremmer, end de tidligere har haft udsigt til for blandt andet et brutalt røveri i et privat hjem i Skals nord for Viborg.

Vestre Landsret har onsdag skåret flere års fængsel af deres domme.

Dog bliver den ene af dem udvist af Danmark. 23-årige Sherzad Jabarkheil blev ved Retten i Viborg idømt en betinget udvisning, men det har Vestre Landsret altså ændret.

Han har samtidig fået seks år og seks måneders fængsel. I byretten blev han idømt otte år bag tremmer.

Røveriet i Skals fandt sted i maj 2015. Her blev offeret, en mand i 60'erne, slået i hovedet med en spade. Desuden blev han udsat for strøm fra en strømpistol, da gruppen truede sig til et dankort og en pung med 2000 kroner.

De tre andre dømte er Abdullahi Aden, Naeid Sediq og Siyar Rayeg.

22-årige Aden er i Vestre Landsret idømt tre år og ni måneders fængsel. Han har dermed fået barberet godt to års fængsel af sin tidligere dom.

Naeid Sediq på 20 år har fået tre års fængsel mod byrettens fire år, mens 21-årige Siyar Rayeg også slipper med tre års fængsel. Han var i Retten i Viborg idømt fire år og seks måneders fængsel.

Alle tre har fået en betinget udvisning af Danmark oveni.

Mændene er dømt for særligt groft røveri, da landsretten mener, at der ikke er tale om et "egentligt hjemmerøveri", fremgår det af dommen.

En femte mand er også dømt i sagen. Det drejer sig om den 17-årige Sharaz Jabarkheil, der har fået en anbringelsesdom. Han har ligeledes fået en betinget udvisning af Danmark.

Det var i en landejendom, at forbrydelsen fandt sted. Da politiet kom frem, fandt betjentene offeret med hovedet smurt ind i blod.

I første omgang afviste han at lade sig indlægge, men dagen efter overfaldet blev hans tilstand forværret.

På sygehuset viste en CT-skanning, at slaget med spaden havde medført en hjerneblødning, som kunne have kostet ham livet.

Politiets efterforskning har især drejet sig om teleoplysninger, som afslører, at mændene var på stedet på tidspunktet for røveriet.

Desuden er der beviser for, hvordan de bagefter forsøgte at hæve penge på offerets dankort og bestille elektronik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Meningsmåling: Nye Borgerlige er på vej i byrådet - men uforandret mellem rød og blå blok

Annonce