Annonce
VB

Lang eksamen venter to unge i VB-truppen

Christian Kudsk (nummer 34) var tilbage i VB og med, da truppen tog fat på forberedelserne til den kommende sæson. Sidste sæson spillede den unge offensivspiller på en lejeaftale hos Thisted. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Christian Kudsk og Lucas From skal i løbet af de næste uger overbevise træner Constantin Galga om, at de fortjener en plads i Vejle Boldklubs førsteholdstrup.
Annonce

Vejle: Det er spændende uger, som venter Christian Kudsk og Lucas From.

For få dage siden mødte de ind sammen med de øvrige i VB-truppen og tog hul på forberedelserne til den kommende sæson, men det ligner et åbent spørgsmål, om Kudsk og From også er i klubben, når forberedelserne slutter, og sæsonen begynder.

De to unge offensiv-spillere skal de kommende uger overbevise VB-træner Constantin Gâlcă om, at de hører hjemme i den trup, som skal forsøge at spille klubben tilbage i Superligaen.

Målet for dem begge er, at fodboldfremtiden ligger i Nørreskoven, men de ved, at risikoen for, at Gâlcă kigger andre veje, er tilstede.

Kan man kalde det en slags eksamen, det I er til?

- Tjah, så er den i al fald lang - længere end en almindelig eksamen, svarer Lucas From.

Hvis jeg ikke får en plads i truppen, får jeg heller ikke min kontrakt forlænget.

Christian Kudsk

Annonce

From spillede for lidt

Lucas From er 20 år og spillede foråret 2019 på en lejeaftale hos Middelfart, der hører hjemme i 2. division. Lejeopholdet formede sig imidlertid ikke helt, som From drømte om, da det blev til færre spilminutter, end From håbede.

- Jeg spillede ikke nok. Det skyldtes til dels en skade, men jeg fik ikke minutter nok, siger han.

Anderledes gik det for 21-årige Christian Kudsk, der tilbragte hele sidste sæson på leje hos 1. divisionsnedrykker Thisted. I efteråret 2018 kneb det i perioder med minutter på banen, men minutterne kom i foråret, da Kudsk tilspillede sig en fast plads.

Annonce

Begge kom fra ungdomsafdelingen

Begge spillere kom op igennem ungdomsrækkerne hos VB, og da Christian Kudsk kom op, spillede han meget i den sæson, svenske Andreas Alm trænede førsteholdet.

Mod slutningen af den sæson, sæsonen 2016/17, fik Kudsk en korsbåndsskade, og siden fik han svært ved at spille sig i nærheden af holdet, og derfor endte det sidste sommer med en lejeaftale hos Thisted.

Kudsk har ét år tilbage af sin aftale med VB, og derfor står der i øjeblikket med hans egne ord en hel del på spil.

- Hvis jeg ikke får en plads i truppen, får jeg heller ikke min kontrakt forlænget, vurderer Christian Kudsk.

Annonce

Der er pladser nok i spil

Lidt anderledes er situationen for Lucas From, som har to år tilbage af sin aftale med VB.

From har aldrig været fast med omkring førsteholdet, hvor det indtil videre er blevet til en enkelt optræden.

Som andenårs-senior er han for gammel til at spille kampe for klubbens U19-hold, så derfor er det den kommende sæson i VB-regi førsteholds-fodbold eller ingenting.

I øjeblikket er der åbne offensive-pladser på VB-mandskabet i forhold til sidste sæson, da alt tyder på, at Allan Sousa og Imed Louati forsvinder, og Vladlen Yurchenko er allerede væk.

- Der kommer nok nogle nye, og så må vi se, hvordan situationen er, når de kommer, siger Lucas From.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce