Annonce
Jelling

Lang kø til testbiler: Corona har fået krammet på Jelling

Normalt trækker Byens Hus i Jelling folk til på grund af caféen, biblioteket og koncerterne. I dag kommer folk for at blive testet for coronavirus. Foto: Mette Mørk
Jelling-borgerne stod klar fra start, da Region Syddanmarks corona-testbiler ankom til Byens Hus tirsdag formiddag.
Annonce

Jelling: En række jellingensere blev testet positive for coronavirus i løbet af sidste uge. Det fik Bredagerskolen og daginstitutionen Mariehønen til mandag at hjemsende 113 børn og otte medarbejdere for inddæmme smitten.

Og tirsdag formiddag ankom to gule testbiler fra Region Syddanmark så til parkeringspladsen foran Byens Hus i Jelling.


Vi er ikke bekymrede for coronavirus, men vi har valgt at blive testet for borgerpligtens skyld. Vi skylder hinanden at hjælpe til, at smitten ikke spreder sig yderligere.

Henrik og Anette Dahl


Ja, det går stærkt, når først coronavirussen har fået foden indenfor i byen. For selv om det procentuelt er en mikroskopisk lille del af lokalbefolkningen, der i øjeblikket er konstateret smittet, skal der gøres en hurtig og effektiv indsats for at dæmme smitten.

Annonce

- Vores borgerpligt

Blandt midlerne er test. Masser af test. Derfor er regionens testbil placeret både tirsdag og onsdag ved Byens Hus for at foretage så mange test som muligt i tidsrummet klokken 10 til 16.

Denne mulighed var der mange, der havde valgt at benytte sig af, da avisens reportere - iført mundbind og med god afstand til andre - lagde vejen forbi Byens Hus tirsdag formiddag.

Testbiler i Jelling

  • Borgere uden symptomer kan blive testet for coronavirus ved Byens Hus tirsdag eller onsdag fra klokken 10 til 16.
  • Borgere med symptomer må ikke møde op, men skal i stedet kontakte egen læge for at blive henvist til et testcenter.
  • Det samme gælder for børn under 12 år.

Kun én person kan blive testet ad gangen, og på grund af afstandskravet på en meter voksede køen sig hurtigt fra Byens Hus og hen til SuperBrugsen - en afstand på cirka 150 meter.

Henrik og Anette Dahl i grøn og blå trøje var blandt de personer, der valgte at blive testet for coronavirus ved Byens Hus. Foto: Mette Mørk

To af de, der havde taget plads i køen, var parret Henrik og Anette Dahl. De stod klar allerede klokken 9.40.

- Vi er ikke bekymrede for coronavirus, men vi har valgt at blive testet for borgerpligtens skyld. Vi skylder hinanden at hjælpe til, at smitten ikke spreder sig yderligere, sagde de.

- Vi skulle jo gerne have vikingemarked næste år, tilføjede Henrik Dahl, som også er kendt som byens vikingehøvding og en af ildsjælene bag det årlige vikingemarked ved Jellinghøjene.

Annonce

Fra Vejle til Jelling

Smittetallet har den seneste uge været stigende i hele Vejle Kommune. Mandag var smittetallet på 36,29 (antal smittede per 100.000 indbyggere på en uge) og dermed et stykke over bekymringsgrænsen på 20.

Derfor har der henover weekenden været mulighed for at blive testet for coronavirus på Banegårdspladsen i Vejle og ved Nørremarkshallen på Grunnet Bygade. Tirsdag og onsdag gælder det så i Jelling.

De testbiler, som Region Syddanmark sender ud, kører til de kommuner med størst behov. Som kommune, virksomhed eller uddannelsesinstitution kan man anmode om at få besøg af testbilerne.

Adskillige jellingensere dukkede tirsdag formiddag op ved Byens Hus for at blive testet for coronavirus. Foto: Mette Mørk
Region Syddanmark har sendt to testbiler til Jelling tirsdag og onsdag. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce