Annonce
Billund

Lang vej til vaccination: Nærmeste center bliver Vejle og Esbjerg

For borgere i Billund Kommune bliver det nødvendigt med en tur på landevejene, når de skal vaccineres for covid-19. Region Syddanmark vil åbne syv vaccinationscentre, og hvor de nærmeste kommer til at ligge i Vejle og Esbjerg. Foto: Patrick T. Fallon / AFP
Når der inden længe skal vaccineres mod covid-19, bliver det nødvendigt med en tur på landevejene. Borgere fra Grindsted skal køre mere end 40 kilometer hver vej for at komme til det nærmeste vaccinationscenter i enten Vejle eller Esbjerg.

Billund Kommune: Der bliver langt at køre for borgerne i Billund Kommune, når det i den nærmeste fremtid bliver muligt at blive vaccineret mod covid-19.

Region Syddanmark vil placere syv vaccinationscentre rundt om i regionen, og for borgere i Billund Kommune bliver det nødvendigt at køre til enten Esbjerg, Vejle eller Kolding for at blive vaccineret. For mennesker med adresse i Grindsted giver det en køretur på mere end 40 kilometer hver vej.

En dybere logik

Billund Kommune har to medlemmer af regionsrådet, og de er begge medlemmer af sundhedsudvalget. De har dog ikke været inde over placeringerne af vaccinationscentrene.

- Jeg forstår det heller ikke rigtigt, men det er en administrativ beslutning og ikke noget, der er behandlet politisk, siger Preben Jensen (V).

Ifølge kollegaen Kristian Nørgaard Nielsen (V), der er næstformand i sundhedsudvalget, er der en dybere logik bag, at antallet af vaccinationscentre er relativt begrænset.

Her skal testcentrene ligge

  • Odense – Athenevænget 2-4, 5250 Odense S.
  • Svendborg – Ryttervej 63, 5700 Svendborg.
  • Esbjerg – Randersvej 42, 6700 Esbjerg.
  • Sønderborg – Ellegårdvej 16, 6400 Sønderborg.
  • Aabenraa (Rødekro) – Skånevej 5, 6230 Rødekro.
  • Kolding – Adressen for vaccinationscenteret i Kolding er endnu ikke endelig på plads.
  • Vejle – Adressen for vaccinationscenteret i Vejle er endnu ikke endelig på plads.

- Når det handler om ældre og andre, der ikke er så mobile, gør vi alt for at lægge tingene så decentralt som muligt. Men vi har at gøre med et helt nyt område og en vaccine, som er hammerdyr og derfor ikke må gå til spilde. Derfor har man valgt de steder, som man har, siger han.

Annonce

Langt fra Grindsted til Vejle

Det er i første omgang borgere på plejecentre samt personale på plejecentrene og udvalgte medarbejdere i sundhedsvæsnet, der bliver tilbudt en vaccination. Det vil muligvis kunne foregå på de enkelte plejecentre, men når den næste gruppe – borgere over 85 i eget hjem og udvalgte borgere over 65 år – bliver tilbudt vaccination, vil det være nødvendigt at transportere sig til et vaccinationscenter i en af de større byer.

Politisk er der fokus på vaccinationscentrenes placering, og hvis det er muligt, vil der blive arbejdet for, at der med tiden kan placeres flere centre decentralt.

- Vi er i hvert fald nogle, der vil gøre opmærksom på, at der er langt fra Grindsted til Kolding, Esbjerg eller Vejle, og at det derfor måske kunne være en god idé at placere et vaccinationssted herude hos os, siger Preben Jensen.

Hans kollega håber ligeledes, at der med tiden kan blive mulighed for at blive vaccineret, uden at det er nødvendigt at sidde halve og hele timer bag rattet.

- Testcentrene startede også med større steder, og efter de havde fået nogle erfaringer, blev der åbnet testcentre mange steder i regionen. Derfor håber jeg også, at der med tiden kan komme vaccinationscentre flere steder, eksempelvis i Grindsted. Men det er en ny verden, og vi skal lige kunne kravle, før vi kan løbe, siger Kristian Nørgaard Nielsen.


Vi er i hvert fald nogle, der vil gøre opmærksom på, at der er langt fra Grindsted til Kolding, Esbjerg eller Vejle, og at det derfor måske kunne være en god idé at placere et vaccinationssted herude hos os.

Preben Jensen (V), medlem, regionsrådet
Annonce
VEJLE For abonnenter

Hundeslagsmål mellem klubber: 'Vi vil ikke være uvenner med de andre,' siger den største af dem

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sundhedschef forventer smittestigning efter ferien: 'Det er næsten uundgåeligt'

Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Give

Grøn opvarmning til mindre penge: Nem og billig fjernvarme er på vej til 200 boliger

Give

Olivia og Emma er klar: Så er sporene lagt til Lykkeliga i Give

Børkop

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Alarm 112 For abonnenter

Køretur blev dyr for forretning og 42-årig chauffør: Han overtrådte otte regler under fyrværkeri-transport

Billund

Landdistrikterne skal også have glæde af turismen i Billund Kommune

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Jelling

Skoleleder skulle passe brormands hund i efterårsferien: Ups, så var den stukket af, og så gik den vilde jagt...

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods fremgangen i Brøndby; derfor ser det helt umuligt ud for VB

Egtved

Stort ønske om bybus i mindre by: 'Vi har mere brug for den end de rige i Bredballe'

Annonce