Annonce
Vejle

Lange weekend-køer ved lyntest i Vejle - forlænges de kommende uger

Beboerhuset i Valdemarsgade åbnede for lyntest lørdag klokken 13, og kort efter var køen vokset ned gennem gården. Nu er det besluttet at forlænge muligheden for lyntests i AAB Vejles lokaler de kommende uger. Foto: Torben Juhler
Lørdag var der køer ved lyntest både på Søndermarken og i Vestbyen. Smittesituationen i Vejle betyder, at ordningen forlænges de kommende to uger.

Vejle: Corona-smitten stiger i Vejle Kommune i denne tid, hvor Vejle nu indtager niende pladsen på listen over kommuner med mest smitte. Det er især i Vejle by, at smitten tilsyneladende har gode kår.

Det kunne mærkes lørdag, hvor køen til lyntests voksede både ved Fælleshuset i Møllevangen på Søndermarken og ikke mindst ude foran beboerhuset i gården i Valdemarsgade i Vestbyen.

Ordningen med lyntestene i boligforeningen AAB Vejles lokaler stod til at udløbe efter denne uge. Men i lyset af den aktuelle smittesituation i byen besluttede Region Syddanmark, som betaler regningen for lyntestene, lørdag at forlænge testmulighederne i Vejle.

Annonce

Fire steder med lyntest

Det betyder, at det de kommende to uger er muligt at blive testet uden tidsbestilling på følgende dage:

Mandage og torsdage fra klokken 15 og 19 samt lørdag fra klokken 10 til 15 i Kvartershuset i Løget og i Finlandsparkens Beboerhus på Nørremarken.


Det er en rigtigt god nyhed, og vi er glade for, at Vejle Kommune har gjort så stort arbejde for at testmulighederne kan fortsætte.

Hans Helge Andersen, formand AAB Vejle


Torsdage fra klokken 15 til 19 og lørdage og søndage fra klokken 13 til 17 i beboerhuset i Valdemarsgade i Vestbyen og i Fælleshuset i Møllevangen på Søndermarken.

Annonce

En rigtig god nyhed

Forlængelsen, som Vejle Kommune har arbejdet for, glæder Hans Helge Andersen, formand for AAB Vejle, der stiller testlokalerne gratis til rådighed for regionen.

- Det er en rigtigt god nyhed, og i AAB’s hovedbestyrelse er vi glade for, at Vejle Kommune har gjort så stort arbejde for, at testmulighederne kan fortsætte i vores områder, fortæller Hans Helge Andersen.

Han roser samtidig bestyrelsesmedlemmer i de fire AAB-afdelinger for at bruge tid og kræfter på  sagen.

- På vegne af vores hovedbestyrelse er jeg stolt af, at beboerdemokrater bruger deres tid på at hjælpe vores beboere og Vejle Kommunes borgere. De udfører ulønnet, frivilligt og uegennyttigt opgaver med at åbne lokalerne, nurse om poderne og lukke lokalerne igen, når dagen er gået, siger Hans Helge Andersen.

Annonce

Må ikke være smittet

Teststederne er ikke kun åbne for AAB's lejere, men for alle, og som nævnt skal du ikke bestille tid inden, men bare møde op. Svaret kommer i løbet af et kvarter.

For at blive lyntestet, må du ikke have symptomer på covid-19. Har du symptomer på smitte eller er en nær kontakt til en smittet, skal du i stedet bestille en tid til regionens såkaldte pcr-test, der foregår ved podning i svælget.

Nærmeste pcr-testcenter ligger på Tysklandsvej i Vejle. Bestil tid på coronaprover.dk.

Alle over 12 år kan få en hurtigtest. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge. Brug mundbind og medbring sundhedskort eller anden billed-id.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce