Annonce
Sport

Videoanalyse: Langsom start blev dyr for FC Fredericia, der blev straffet og tabte vigtigt terræn i topkampen mod kyniske Lyngby BK

En god anden halvleg var ikke nok til at vende kampen for FC Fredericia, der på hjemmebane tabte 0-2 i en chancefattig affære mod ligakonkurrenterne fra Lyngby.

Fredericia: Efter to nederlag i træk skulle FC Fredericia fredag aften forsøge at genfinde melodien mod Lyngby, der kom på besøg.

Der var således dømt vaskeægte topopgør på Monjasa Park - mellem anden- og tredjepladsen i 1. division. Begge hold havde inden opgøret 20 point, men gæsterne en kamp i baghånden.

Det blev dog til et skuffende 2-0 nederlag for FC Fredericia, der startede kampen langsommere end vanligt og først sent kom ind i opgøret.

Annonce

Hjemmeholdet havde i ugens løb haft fokus på at polstre defensiven, og fra første fløjt var det da også tydeligt, at Michael Hansens tropper gik en tand mere forsigtigt til værks end vanligt.

Et udgangspunkt lavere i banen tillod dog Lyngby at lægge et højt pres på Fredericias banehalvdel, og det betød, at FC-spillerne i løbet af kampens første kvarter ofte var på bagkant.

Overmatchet på midtbanen

Særligt på midtbanen var FC Fredericia i første halvleg overmatchet i duelspillet, og Lyngby gjorde ad flere omgange antræk til chancer ved hjælp af et velfungerende genpres.

Her virkede kun Valence Nambishi til at have fysikken til at sætte sig igennem overfor Marcel Rømer og Rasmus Thellufsen på Lyngbys centrale midt.

Generelt var kampens første 45 minutter fattige på muligheder til nogen af holdene. Det lavede ligatopscorer Frederik Gytkjær dog om på fem minutter før pausefløjtet, da han med et følt spark ekspederede et frispark i mål uden chance for Alexander Nybo.

1-0 til Lyngby og Gytkjærs syvende mål i sæsonen.

Annonce

FC Fredericia pressede på, men Lyngby lukrerede

Cheftræner Michael Hansen havde tilsyneladende fået sat skik på sine spillere i halvlegen.

Efter pausen var det således en langt bedre struktureret FC Fredericia hold, der indtog banen og for første gang i kampen fik sat længere pasningssekvenser sammen og flyttet spillet længere op på gæsternes banehalvdel.

Det udmøntede sig efter 53 minutters spil, hvor Samson Iyede - tilbage i startopstillingen - blev sendt i dybden, men kun halvforkølet fik afsluttet på Frederik Ibsen i Lyngby-målet efter flot forsvarsspil af Andreas Bjelland.

FC Fredericias midtbanekriger, Valence Nambishi, her i seneste hjemmekamp mod FC Helsingør, var et af lyspunkterne hos hjemmeholdet, der fredag blev dukket med 0-2 mod Lyngby. Foto: Claus Birch

Herefter fulgte flere nærgående minutter fra hjemmeholdet, der var farlige på hjørnespark og mod kampens afslutning nærmede sig noget nær powerplay udenfor Lyngby-feltet.

Det blev dog ved boldbesiddelsen - uden reelle scoringsmuligheder FC Fredericia, der ikke kunne penetrere Lyngby-forsvaret, som samtidi lurede på at opsnappe bolden og fange hjemmeholdet i ubalance.

En mission, der lykkedes efter 88 minutter, hvor en Lyngby-kontra i banens venstre side først blev afværget, men endte for fødderne af banens giftigste afslutter, Frederik Gytkjær, der køligt satte bolden i mål til 2-0.

Annonce

Horsens og Hvidovre kan gå forbi i tabellen

Det blev også kampens slutresultat efter en chancefattig affære, der spillemæssigt bød på FC Fredericia-oprejsning i anden halvleg, men overordnet set var en præstation under middel for hjemmeholdet.

Ovenpå nederlaget ligger FC Fredericia nu på tredjepladsen i 1. division - med tre point op til Lyngby og fire til FC Helsingør.

Både AC Horsens og Hvidovre IF på fjerde- og femtepladsen har dog spillet en kamp mindre og har mulighed for at smutte forbi FC Fredericia med tre point næste gang.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods nyt nederlag: Derfor ligner VB nu igen et rigtigt fodboldhold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce