Annonce
Vejle

Larm og brandfare: Kajakklubbens skilteskov er ikke for sjov

Det er denne skilterække, der har vakt opsigt. Men ifølge formanden for Vejle Kajakklub er skiltene nødvendige, fordi mange gæster på den flydende kajakø har problemer med at passe på det 18 millioner kroner dyre anlæg. Foto: Kaare Johansen
Vejle Kajakklub har haft en række trælse oplevelser med gæster på kajakøen. Ordensregler har ikke hjulpet - derfor de mange skilte.
Annonce

Vejle: Skiltet med en person, der smider affald i skraldespanden, forstår John Broe Rasmussen heller ikke selv.

Men ellers vil formanden for Vejle Kajakklub hellere end gerne forsvare den lange stribe af forbudsskilte ved broen ud til kajakøen. Skilteskoven har vakt opsigt på Facebook og i søndags blev fænomenet taget under satirisk behandling i Vejle Amts Folkeblads "Søndags-Tapas".

Men ifølge John Rasmussen er der mening bag den tilsyneladende galskab. Kajakklubben har nemlig haft en lang række trælse oplevelser med gæster på den flydende ø. Og som formanden formulerer det:

- Kajakøen er en sportsfacilitet for Vejle Kajakklub, hvor offentligheden har adgang - ikke en offentlig legeplads, hvor kajakklubben har adgang.

Skateboarderne kan ødelægge alt muligt træværk i udøvelsen af deres spring og stunts. Derfor er de uønskede.

John Broe Rasmussen, kajakformand

Annonce

Opfattes som havnebad

Ifølge John Rasmussen opfattes kajakøen af mange som et slags offentligt havnebad - med alt hvad det indebærer for en træbygning med tagpap under brædderne på taget:

- Der er gæster. der anvender engangsgrill på træværket. Og rygerne smider deres skod alle steder. Disse skod kan nemt falde mellem brædderne og ned på tagpappet. Så det er ikke for sjov, at åben ild og rygning er forbudt, lyder det fra formanden.

Han kan godt se, at rækken af forbudsskilte er opsigtsvækkende. Den er sat op efter ønske fra kajakklubben. For som han konstaterer:

- Når vi henvendte os til folk, der overtrådte reglerne, var det gængse svar, at det vidste de ikke noget om - eller også spurgte de, hvor de kunne se, at det var forbudt.

Annonce

Mange timers oprydning

Forbuddene fremgik af et reglement, der er hængt op - akkurat som i Byparken eller i Rådhustorvet. Men som John Rasmussen siger, var der ingen, der så reglerne eller gad læse dem, hvis de fik øje på dem.

- Derfor bad vi om skiltene - selvom jeg skal være den første til at indrømme, at de ikke pynter.

Kajakøen blev indviet i marts 2015, og siden har klubben haft problemer med gæster, der havde svært ved at følge reglerne:

- De første år var det medlemmernes sure tjans at starte dagen med at gå rundt og fjerne madaffald, emballage, tyggegummi, øldåser, spiritusflasker, glasskår og andet affald. Efterhånden lykkedes det os at få kommunen til at sætte skraldespande op, og nu kommer de også og tømmer dem.

Annonce

Måtte opgive borde og bænke

Et andet problem har været sværere at gøre noget ved. Fest og medfølgende larm. Avisen har tidligere konstateret, at politiet måtte forbi kajakøen for at få dæmpet musikken efter klager fra naboerne i Bølgen. Men ifølge John Rasmussen er det et konstant problem.

Kajakroernes drøm om selv at kunne nyde udsigten fra tagterrassen ved klubaftnerne er også bristet:

- Vi købte borde-bænke sæt for medlemmernes penge. Derefter kunne vi konstatere, at de blev brugt som trapper og udspringsplatforme for de mange uansvarlige badegæster, som belejrer kajakøen dag og nat om sommeren. Derfor valgte vi at skille os af med bordene igen, selvom vi mistede en masse penge. Vi traf blandt andet beslutningen på opfordring af Bølgens beboere. De er meget generet af festende og skrigende unge mennesker hele sommeren, fortæller kajakformanden.

Andre idrætsanlæg i Vejle er hegnet ind, men det er ikke en mulighed. Den 18 millioner kroner dyre kajak-ø er designet som et sted med offentlig adgang. Men at øen skulle fungere som et alternativt havnebad og festplads, har aldrig været tanken.

- Vi har ikke noget imod gæster, hvis de opfører sig pænt. Vi har haft politikere hernede for at forklare problemet, og medarbejdere fra SSP har også været forbi. Men det har ikke været nok, siger John Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce