Annonce
Jelling

Lars 'Charlie' om booking af unge Ezra: Landsholdet er heller ikke Elkjær og Arnesen mere

Festivalleder Lars "Charlie" Mortensen har brugt meget krudt på at lande George Ezra i Jelling, og han vil ikke udelukke, at der kommer et udenlandsk navn mere i det endelige program. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Offentliggørelsen af George Ezra på Jelling Musikfestival er den seneste annoncering af et hovednavn på festivalen i 10 år. Men nej, for søren - der er ikke tale om en nødløsning, fortæller en begejstret festivalleder, der er fuldt ud tilfreds med bookingen, som han i øvrigt har kæmpet hårdt for.

Jelling: Onsdag kom et internationalt hovednavn på plakaten til årets Jelling Musikfestival.

Den 25-årige englænder George Ezra skal spille hits som "Shotgun" og "Budapest" på den store scene i Jelling til maj - foreløbigt som den eneste danske koncert på hans europaturné i år.

Avisen har taget en snak med festivalleder Lars "Charlie" Mortensen om onsdagens annoncering, og han kan blandt andet fortælle, at George Ezra spiller i Jelling om torsdagen.

Hvorfor er det lige blevet George Ezra på årets Jelling Musikfestival?

- Vi skal lave et musikprogram, der er bredt, og som håndterer folk fra 16 til 75 år. Og vi skal selvfølgelig præsentere udenlandske navne, og der handler det også om at se på, hvad der sker af nyt på markedet. Og vi glade for, at der kommer et stort og fremadstormende navn som George Ezra, siger Charlie.

- Han bliver sammenlignet med Ed Sheeran, og du skal ikke meget mere end fem år tilbage, og så var det ikke alle, der kendte ham. Sådan en udvikling er George Ezra også inde i. Det tager jo et stykke tid, før de er etableret. Paul McCartney kender vi alle, men han har også haft 60 år til det.

Annonce

Offentliggørelse af hovednavnet på Jelling Musikfestival

Kigger man på det øverste navn på Jelling Musikfestivals plakater de sidste 10 år, så er de blevet annonceret på følgende datoer:

 • 2009: ZZ Top - 17. december
 • 2010: Elton John - 25. februar
 • 2011: Jean Michel Jarre - 24. februar
 • 2012: Ozzy Osbourne - 20. februar
 • 2013: Bryan Adams - 25. februar
 • 2014: John Fogerty - 23. januar
 • 2015: Roxette - 11. november
 • 2016: Queen + Adam Lambert - 4. december
 • 2017: Rod Stewart - 21. marts
 • 2018: Nickelback - 5. december
 • 2019: George Ezra - 3. april

Skifter ud som landsholdet

Sidste års hovednavn var Nickelback, og I har for nylig haft udenlandske navne som The Script og James Blunt, der appellerer yngre end tidligere hovednavne som Rod Stewart og John Fogerty. Hvorfor er I begyndt at kigge mere til de yngre navne?

- Det siger sig selv, at når vi har en festival, der bliver ældre og ældre, så skal vi også huske at følge med - men uden at glemme, for der er heller ikke noget i vejen med de ”gamle” navne, og vi har jo også en som Little Steven på programmet i år. Der skal bare ske noget udskilning. Det gør der også på landsholdet - der er det jo ikke Arnesen og Elkjær længere. Så vi udskiller lige så stille, men holder samtidig fast i nogle gamle koryfæer.

Sent ude

Det her er jeres seneste annoncering af et hovednavn i 10 år - hvordan kan det være?

- Det her været tough at være booker i år. Kigger man rundt i landet, så har der aldrig været så mange navne og koncerter at vælge mellem. Markedet er overophedet, og så kommer det til at koste for mange penge. Det er en hård kamp, og det har det også været med George Ezra. Vi er ikke de eneste, der har arbejdet for at lande ham.

Så der er ikke tale om en nødløsning, som er kommet ind i sidste øjeblik?

- Nej, for søren - ham har vi arbejdet hårdt på at få fat i. Det tager lang tid at lande et navn, der er så hypet og fremadstormende som ham. Han går hen og vinder en Brit Award og annoncerer en Europa-tour, og så er der mange lande, der gerne vil have fat i ham, og der er vel at mærke mange koncertarrangører i de lande, der også har kæmpet for ham.

Udelukker ikke mere udenlandsk

Der er stadig plads til en del navne på plakaten - hvordan ser det ud med det endelige program?

- Det skal du ikke være nervøs for. Vi er på vej med et program, som er ganske godt i mine øjne.

Kommer der flere udenlandske navne?

- Det vil jeg ikke udelukke, siger Lars "Charlie" Mortensen og slutter med at sige, at han håber, at folk vil tage godt imod George Ezra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ugens årsregnskaber i Vejle Kommune: Tømrermester i Børkop mere end fordoblede overskuddet

Annonce