Annonce
Ikast-Brande

Lasse er Danmarks bedste Iracer: Han vil køre ræs i den virkelige verden

19-årige Lasse Bak fra Nr. Sende er dansk mester i e-sport racing. Spillet er en meget naturtro udgave af racerløb. Foto: Morten Pape
Lasse har altid dyrket fart. Nu er han en del af e-sport hos racerteamet Williams.

Nr. Snede: Williams Esport står der på Lasse Baks blå skjorte.

Den har han på, når han sætter sig til rette i racersædet, tager hovedtelefoner på, tænder for sine computerskærme og trykker speederen i bund.

Med motorlyd i ørerne er han på en virtuel racerbane, hvor han efterhånden giver sine konkurrenter baghjul.

Annonce

Lasse Villert Bak fra Nr. Snede er dansk mester i computerspillet, Iracing, der er racerløb på en virkelighedstro computeranimeret racerbane.

- Alle kender Fifa og GSA. Der er ikke så mange, der kender til Iracing. Vi er nok ikke så mange, der dyrker det i Danmark, måske 100 stykker, men det bliver kørt over hele verden, fortæller 19-årige Lasse Bak og ser op fra racerstolen på værelset på Lindbjerg Allé i Nr. Snede.

Lasse Bak drømmer om på et tidspunkt at køre racerløb på en rigtig racerbane. Foto: Morten Pape

Han gør det så godt, at det professionelle formel 1-team, Williams, har fået øjnene op for e-sportstalentet.

Williams har udover formel 1-teamet et stort esportshold.

- De henvendte sig til mig, efter jeg havde vundet Danmarksmesteskabet og spurgte, om ikke jeg havde lyst til at køre for dem. Der er ret mange, der kører for dem, fordi der er forskellige spil med racerbiler - jeg kører i det, der hedder Iracing. Williams Esport har nok omkring 50, der kører for dem over hele verden. Vi er omkring 10 på holdet, der kører Iracing. Udover mig er der yderligere én fra Danmark - ellers kommer de fra Spanien, England, Frankrig, fortæller Lasse Bak.


Williams Esport har nok omkring 50, der kører for dem over hele verden. Vi er omkring 10 på holdet, der kører Iracing. Udover mig er der yderligere én fra Danmark - ellers kommer de fra Spanien, England, Frankrig

Lasse Bak, Nr. Snede


Han har gået ni år på Nr. Snede skole. Han læste en overgang til industritekniker, men i dag dyrker han Iracing på fuld tid. Kontrakten med Williams gælder således i to år.

Ræs på bane

Indtjeningen lige nu er ikke det store, men det kan det blive, fortæller han.

- Jeg får penge, hvis jeg gør det godt i de løb, jeg deltager i. Det giver også noget, hvis man streamer eller slår noget op på de sociale medier. Lige nu er det ikke noget, jeg  er blevet rig af. Men det kan man sagtens blive. Ham der lige har vundet verdensmesterskabt i Iracing vandt 350.000 kr. i præmiepenge, så man kan sagtens leve af det. Det er det, jeg går efter - men det jeg nok går allermest efter, er at blive hyret af et rigtigt racerbilsteam og komme ud og køre i den virkelige verden, fortæller han.

19-årige Lasse Bak fra Nr. Sende er en del af Williams e-sports hold. Foto: Morten Pape

For nylig var han på Jyllandsringen for at køre en Ferrari. Det var præmien for at have vundet det danske mesterskab i Iracing.

- Jeg fik en masse ros fra det team, der at ejer bilen. Det var jeg mega glad for. Det fortæller, at jeg faktisk godt kan køre en rigtig racerbil, fortæller han.

Hans mål er på et tidspunkt at køre formel 1, men han erkender, at det nok ikke er realistisk.

- Men bare det at køre GT3 eller GTE eller GT4 kunne være fint. Hvis man er god til at køre Iracing, vil man også være god til at køre på en virkelig bane. Der er selvfølgelig nogle ting, der er anderledes - f.eks sådan noget som g-kræfter. Og så er det lidt farligere at køre i den virkelige verden, men faremomentet er jeg ikke bekymret for. Da jeg kørte Ferrari i sidste uge, gav jeg den fuld gas ned af langsiden, det skræmte mig ikke. Jeg kørte nok 200 km/t på den lidt afkortede langside, fortæller han.

Annonce

Kørte gokart

Siden han var dreng, har han dyrket farten.

Først var det fjernstyrede biler, som han dyrkede på højt plan.

- I 6.-7. klasse begyndte jeg at køre gokart. Vi kørte rundt til alle mulige gokartløb i Danmark - Danmarksmesterskaber og klubmesterskaber. Nogen af dem jeg kørte med dengang, kører i dag racerløb på højt niveau. Men det er en dyr sport, og når man ikke har det bedste udstyr, kan man heller ikke køre fra de bedste, så derfor stoppede jeg. Hvis jeg havde haft udstyr som de andre, er jeg 100 pct. sikker på, jeg kunne have kørt lige op me de bedste, siger Lasse Bak.

Lasse Bak har netop været på Jyllandsringen for at køre en ferrari. Det var præmien for at blive dansk mester i Iracing . Foto: Morten Pape

Modsat når man kører på en rigtig racerbane, er det kun køreegenskaberne, det handler om i Iracing. Det er ikke et spørgsmål om materiellet holder, eller hvor dyrt det er.

- Mit udstyr koster nok omkring 60.000 kr, men man kan godt starte med et budget på 5000 kr. Man skal have pedaler, men man behøver ikke tre skærme. Man kan godt køre hurtigt med kun én skærm, siger Lasse Bak.

Nu satser han i stedet på, at Williams på et tidspunkt vil give ham en chance i et rigtigt racerbilsteam.

Men inden han når så vidt, vil han gerne være den bedste i verden i Iracing.

- Når jeg kigger på dem, der er blevet verdensmestre, er de lige en tand bedre, end jeg er lige nu. Men jeg kan se, at jeg kommer tættere og tættere på. Nu må jeg se, når vi skal køre om verdensmesterskabet til januar. Jeg har aldrig kørt vm før. Jeg tror, jeg kan komme i top fem-ti stykker ud af de 40 deltagere, siger Lasse Bak.

Lasse Bak bruger omkring fem timer om dagen på at træne. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Give

Sundhedschef er tryg ved smitteudvikling i coronaramt område: - Indbyggerne har taget det alvorligt

Annonce