Annonce
Jelling

Laura fik ekstratimer: Det har været det værd

Laura H. Sigh er klar til slutspurten på Rødkilde Gymnasium. Hun har netop afsluttet det to-årige forløb på akademiet for talentfulde unge, der kører ved siden af gymnasiet, og hun har været glad for sine oplevelser dér. Foto: Leif Baun

19-årige Laura H. Sigh fra Jelling fik chancen for at følge akademiet for talentfulde unge. Det har hun på ingen måde fortrudt

Jelling: - Det har kostet noget tid, men det har været det værd.

Sådan siger Laura H. Sigh efter to år på ATU, akademiet for talentfulde unge. Tidsforbruget sluttede torsdag aften med dimission og reception i Kolding som en markering af, at nu er forløbet forbi, og det er tid til at indstille sig på de eksaminer, der afslutter hendes tre år som gymnasieelev på Rødkilde.

Det er forskelligt, hvordan man bliver optaget på ATU. Nogle steder prikker gymnasielærerne elever ud, de mener, er egnede. På Rødkilde var der et fællesmøde med en introduktion, og så kunne man søge om optagelse.

Jeg vil anbefale ATU, hvis man har mod på at bruge tid på at øge sin viden. Det kræver noget tid, det bliver lange dage, men det er det værd.

Laura H. Sigh

ATU til talenter

ATU betyder Akademiet for Talentfulde Unge. Det begyndte i København på Nørre Gymnasium i 2008 og har siden bredt sig til hele landet. Det er et ekstratilbud til gymnasieelever med talent for den akademiske verden, bred faglig dygtighed og overskud til den ekstra indsats, det kræver.I hver gymnasieklasse er en eller to elever i målgruppen. Forløbet varer fra midt i 1. g til midt i 3. g. ATU arbejder sammen med både videregående uddannelser og erhvervslivet, så deltagerne kan møde både de fremmeste forskere og de mest innovative virksomheder.

For at blive optaget skal eleverne skrive en personlig ansøgning. Det er i sidste ende gymnasierne, der anbefaler eleverne til ATU.

Ikke bare ekstra skole

- Jeg synes, det lød godt, at man kunne få ekstra viden. Det er ikke bare ekstra skole. Man får gode ting med, som man kan bruge. Eksempelvis søgning af information, redskaber til at holde oplæg og skrive gode opgaver. Man får også et indtryk af, hvordan universitetslivet fungerer. Desuden er der virksomhedsbesøg. Jeg valgte Lego og Nørgaard-Mikkelsen Reklamebureau A/S i Odense, fortæller hun.

Der er fire seminarer, som man skal være med i, pr. halvår. De ligger mest på eftermiddage mellem klokken 16 og 20. Desuden er der obligatoriske sommercamps.

Desuden er der en række frivillige tilbud, cirka to pr. halvår.

- Jeg var på Odense Teater og se, både hvordan en forestilling bliver til og det færdige resultat. Jeg har også været til foredrag. Et af dem hed "Sproget får det glatte lag". Man skal vælge det, man har tid til, og som man synes, lyder spændende nok, siger hun.

For hende har det gode ved ATU været, at man får adgang til steder, man normalt ikke kan komme. Man får netværk, og det vil næppe skade på cv'et.

Annonce

Musa-drømmen

Men ATU fik ikke lov at fylde hele Lauras liv. Hun arbejder som bogopsætter på Jelling Bibliotek, hun er instruktør på et puslingehold i gymnastikafdelingen under JfS. Foruden at hun selv går på et hold.

Hun har også været redaktør af Rødkildes skoleblad. Fordi kommunikation og journalistik har hendes interesse.

Og så er hun med i forestillingen, der opføres på Rødkilde i marts. Hun er en af de elever, der gik og glædede sig i årevis til at komme i 8. klasse på Bredagerskolen, for så kunne man være med i den store traditionsrige Musa-forestilling. Der er bare ikke plads til den slags i vor tid.

- Det er virkelig ærgerligt. Jeg var med i de sidste to år, der var forestillinger. Men nu er der ingenting, siger hun.

Annonce

Sabbatår nærmer sig

Efter studentereksamen vil hun have et sabbatår, tjene penge og ud at se så meget af verden, som hun har råd til.

- Derefter vil jeg læse noget med kommunikation. En gang ville jeg helt sikkert være journalist. Det er nok stadig retningen. Det er blevet udvidet til kommunikation generelt. Det er spændende at lære, hvad man skal gøre og ikke gøre for at få sit budskab igennem. SDU i Odense lyder interessant. Der er mange undervisningstimer, meget praktik og ikke kun teori.

Men først har Laura H. Sigh en 20-års fødselsdag om et par uger og en stribe eksaminer, der venter.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

VEJLE For abonnenter

Træerne bliver væltet langs Fredericiavej - samtidig fortæller kommunen stolt, at 'vi skaber grønnere byrum': Læs hvordan det hænger sammen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce