Annonce
Læserbrev

Lav en øko-bydel på Posthusgrunden

Annonce

Læserbrev: Det borgerlige byrådsflertal i Vejle, med borgmester Jens Ejner Christensen (V) i spidsen, er store fortalere for mange butikskvadratmeter og boliger i højden, når vi taler om fremtiden for Posthusgrunden.

Foreløbig har disse visioner udmøntet sig i et tvivlsomt skitseprojekt for stedet, udfærdiget af den tvivlsomme byggemand og investor Jens Schaumann, direktør for NPV, og man må spørge sig selv om, hvorfor ambitionerne ikke rækker længere end til traditionel og snæver tænkning.

Det vil blandt andet være synd og skam og en byplanmæssig misforståelse at bygge med henblik på mega-forretninger som Power og Kvickly!

Venstre har for tiden i valgkampens hede travlt med at understrege, at det er et grønt parti.

Hvis blot vores borgmester fra samme parti ville "krydre" egne ambitioner med den holdning og visionært bibringe sin by et stykke byudvikling, som vil vække genlyd, både her i landet og i udlandet!

Fremtidsvisionerne burde handle om en øko-bydel, fordi det er det, vi skal snakke om i disse tider med fokus på miljø og klima! Det kaldes visionær fremtidssikring!

Nøgleordene for Projekt Posthusgrundens byggeri kunne ambitiøst være klima, miljø, CO2-neutral, genbrug, økologi, vedvarende energi/0-energi, fleksible boliger. Suppleret med at der afstikkes snævre rammer, kontrol og kædeansvar for anlæg og byggeri i forhold til entreprenører.

Et højhus kan etableres med solpaneler på facaden, grønne haver på hver etage og et selvstændigt øko-system i forhold til forsyning og affald. Der findes flere eksempler i andre lande, blandt andet i Essen i Tyskland.

Hele byggeprojektet skal etableres i økologiske materialer og genbrugsmaterialer.

Eventuelle butikker kan være genbrug, bazar, frugt og blomster, helse, økologiske specialbutikker som bagere og slagtere og lignende - og som en del af ideologien vil det være naturligt at bevare den gamle godsbanebygning og etablere en tilliggende park med natur og kultur.

Se, det er visionært, i tråd med tiden, og et svar på Vejles "mangel på attraktioner", som nogle kalder det.

Der skal ikke satses mere på butikker og kommercielt forbrug, det kører fint - næh, nu er det oplevelsernes tid, med cafeer og restauranter, parker og charmerende byrum.

Gør Vejle grøn igen - lav en øko-bydel: Eco-City!

Erik Munch Sørensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce