Annonce
Erhverv

Lave priser og dårlig høst sætter AC Farming under pres

Der var stort set gjort klar til fredagens rejsegilde på "Den sorte Diamant" på Birkebækvej. Det blev dog aflyst på grund af likviditetsproblemer hos AC Farming. Foto: Jim Hoff

Regninger til byggeri er ikke blevet betalt. Pengene bruges i stedet til foder til dyrene.

Annonce

Riis: AC Farming, der står bag det stoppede staldbyggeri af "Den sorte Diamat" erkender nu, at selskabet ikke har betalt regningerne til Gråkjær Staldbyg.

I første omgang lød forklaringen fra AC Farming, at selskabet ikke var tilfreds med byggeriet og derfor tilbageholdt betalingerne. Men den forklaring er nu ændret af selskabets direktør Jan Rodenberg.

Han erkendte torsdag, at AC Farming er i økonomiske vanskeligheder, og at den lige nu må prioritere midlerne.

- Med hensyn til byggeriet er vi godt tilfredse med det projekt, vi har bygget i samarbejde med Gråkjær og vi glæder os til at få det lavet færdigt, når der igen kommer penge i kassen. Vi er lige så ærgerlige som Gråkjær over den sene aflysning af åben stald, men dansk landbrug er likviditetspresset for øjeblikket, og foder er vigtigere end nye stalde, lød det torsdag i en skriftlig kommentar til Landbrugsavisen.

Afregningspriserne på slagtesvin er for øjeblikket lav, og det smitter af på priserne på smågrise, som udgør en stor del af AC Farmings produktion på omkring 250.000 grise.

AC Farming

Selskabet består af fem enheder.Genetic A/S med base i Riis, Gesten, Kollund, og Astrup. Her hører opformeringsbesætningen med 2500 årssøer og produktion af LY polte under.

Give A/S med base på Grøndal, Hestlundvej med 2200 årssøer og opfedning til 30 kilogram. Hertil hører også lejede stalde på Donnerupgård, Østergård og Vesterlundgård.

Frørup A/S består af Troldgården, Nørre Lide og Trummersgaard med 1550 årssøer. Også her er der lejet staldbygninger ind.

Klovborg A/S med ejendommene Holmgaard og Tranholm med 1400 årssøer.

Mark A/S der står for markdriften.

En del af grisene færdigfedes til slagtning på lejede ejendomme. En stor del eksporteres som smågrise op til 30 kilogram.

Annonce

Dårlig høst

Dertil kommer en dårlig høst. Den lange tørkeperiode betød et udbytte på omkring halvdelen af normalhøsten. Derfor kommer mange svineproducenter til at mangle egenproduceret foder til deres dyr.

I stedet skal der købes korn hjem til bedriften og her er priserne ikke fulgt med afregningen ned. Denne kombination presser landmændenes likviditet til det yderste.

Hos AC Farming arbejdes der på at finde løsninger på likviditetskrisen. Selskabet har meddelt, at der mandag vil blive udsendt en meddelelse om, hvordan man forestiller sig krisen løst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce