Annonce
Billund

Lea Hansen fra Vorbasse får frivilligprisen: Jeg gør jo bare det, jeg har lyst til

Lea Hansen, Vorbasse, modtager af Frivilligprisen 2021. Hun fik både blomster, godter, diplom og et gavekort. Foto: Annette Bruun Jarl
Lea Hansen, som i 20 år har været aktiv i Røde Kors i Billund og Vorbasse, er årets modtager af frivilligprisen. Det blev overrakt ved et coronasikkert kaffebord hjemme hos formand Erik Andersen, der havde indstillet hende til prisen.

Vorbasse: Lea Hansen blev lidt betænkelig, da hun blev kaldt til kaffe hjemme hos sin formand i Røde Kors, Erik Andersen.

- Hvad drejer det sig om? Er der nogen, der er utilfredse? ville hun vide i telefonen.

- Nej, tværtimod, kunne Erik Andersen svare tilbage, og så havde Lea Hansen en anelse om, hvad kaffeaftalen  handlede om.

Hun vidste jo godt, at hun var en af de syv frivillige, som var blevet indstillet til Frivilligprisen 2021. Det er Frivilligrådet i Billund Kommune, der på den måde ønsker at påskønne en af de mange frivillige.

Hjemme hos Erik Andersen og hans kone var der dækket op med kaffe, hjemmebagte boller og et glas vin for at fejre Lea Hansen.

Annonce

Coronasikker fejring

I coronarigtig stil var det kun formand Gurli Hansen, næstformand Gitte Johansen, vinderen og indstilleren, der var til stede. Erik Andersen havde indstillet Lea Hansen, for der er næppe den ting, hun ikke har fingrene i inden for Røde Kors: Nørklerne, genbrugsbutikken, spissammen-aftner, landsindsamling og Vorbasse Marked. Besøgsven er hun også - omend kun over telefon i øjeblikket.

- Jeg ringer en gang og ugen, og så kan vi nemt snakke en time, lød det fra Lea Hansen, der havde meget at supplere med, da formanden skulle holde sin tale.

Med prisen følger et diplom. Lea Hansen vil have det i glas og ramme. Foto. Annette Bruun Jarl

- Ja, jeg regnede nok med, at du var blandet ind i mere, end jeg lige havde hørt om. Du er en rigtig ildsjæl. Sådan en, vi har ledt efter, sagde Gurli Hansen blandt andet.


Jeg gør jo bare det, jeg har lyst til, og det er da fantastisk, at nogle synes, at man gør det godt.

Lea Hansen


Annonce

Gaver

Og så kom gaverne på bordet: For det første et diplom, som Lea Hansen straks erklærede, at hun vil have i glas og ramme og op at hænge på væggen derhjemme. Et gavekort til butikkerne i Billund, en stor buket blomster samt en kurv med godter, kaffe og æblemost var der også til den glade vinder.

- Så kan du tage hjem og feste med din mand, når vi nu ikke kan holde fest for dig, sagde Gurli Hansen.

Erik Andersen, formand for Røde Kors i Vorbasse, havde inviteret prismodtageren til kaffemøde. Gurli Hansen, formand for Frivilligrådet, troppede også op for at overrække Lea Hansen Frivilligprisen 2021. Foto: Annette Bruun Jarl

Lea Hansen var ikke helt vild med at være sammenkomstens midtpunkt, men dog glad for prisen.

Annonce

Det er fantastisk

- Jeg er beæret, men jeg synes bare, der er så mange andre, der gør noget. Jeg gør jo bare det, jeg har lyst til, og det er da fantastisk, at nogle synes, at man gør det godt, sagde hun.

Lea Hansens engagement i Røde Kors går meget længere tilbage end de 20 år, hun har været aktiv i Vorbasse. Hun har faktisk været medlem i 40 år, først på Djursland og siden år 2000 i Vorbasse. Hun er i dag fungerende næstformand i Røde Kors i Vorbasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sydbank i Grindsted skal have ny chef

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce