Annonce
Billund

Lea voksede op med kirkekor - nu giver hun koncert sammen med hele familien

Lea Roager (med det korte hår, red.) sang søndag eftermiddag i Nollund Kirke med det meste af familien. Foto: Lise Nørgaard

33-årige Lea Rugager Kristensen gav søndag koncert i Nollund Kirke med sin storfamilie, som består af forældre, fire søstre, tre svigersønner og børn.

Nollund: Familien Rugager er vokset i omfang med årene, og således er familiekoret også vokset. Søndag gav storfamilien julekoncert i Nollund Kirke, hvor langt de fleste familiemedlemmer sang med: far og mor, fem voksne døtre, tre svigersønner og nogle børnebørn samt pianist Henrik Tjagvad.

- Vi har aldrig prøvet det på denne måde før, og vi har ikke som sådan optrådt sammen i ti år, fortæller Lea Rugager Kristensen, der er den ældste af de fem søstre, der kommer fra Skjern, Snejbjerg, Aarhus og Vejle.

Familien Rugager

Døtrene i Familien Rugager er Lea, Anna, Maja, Sara og Katrine, hvor der er syv år mellem den yngste og den ældste. Der er fem børn, og de mindste bliver passet af de to svigersønner, der ikke er med i korret, mens familien er på scenen.

Lea Rugager har altid sunget med sin familie, men de har aldrig før været så mange på scenen. Foto: Lise Nørgaard

Hårdt for herrerne

Deres far, organist i Grindsted Kirke, Jens Erik Rugager Kristensen, har taget initiativ til at samle hele familien for at give julekoncerter i både Nollund og Lønborg Kirke ved Tarm, og forberedelserne har stået på i noget tid:

- Vi har fået lydfiler fra min far, hvor vi har øvet os hver især, og så har vi mødtes løbende for at øve, og det har været helt fantastisk. I stedet for at mødes som familie for at spise, snakke lidt, spise og så tage hjem igen, har vi mødtes om et fælles projekt, forklarer Lea, hvis mand også synger med i koret.

- Men det har da også været lidt hårdt - især for herrerne. Vi er vant til fars disciplin og alle hans bevægelser, og det han siger, mens de lige har skullet spørge en ekstra gang, siger Lea med et smil.

Sammen med sine søstre er hun vokset op med at synge i kirkekor.

- Vi elskede det. Hver eneste søndag var vi kirke og lærte jule- og påskesalmer. Vi var med far på arbejde, og så var det dejligt at være med i kirken, siger Lea, der husker, at der også var en lille løn på 15 kroner i 3. klasse - en løn, der steg fem kroner for hvert klassetrin.

- Jeg har lært disciplin, i at øve noget, til man har lært det og stor musikalsk forståelse, og så betyder det at komme i kirken alt, fordi jeg tror på Gud, fortæller Lea, der gerne vil give musikken og sangen videre til sine egne børn. Således er hendes datter på syv med til koncerten søndag eftermiddag - og måske også drengene på ni og fire år - hvis der ikke går sceneskræk i den.

Hele familien var klar til at give koncert. Foto: Lise Nørgaard
Annonce

40 sange til juleaften

Det gør der ikke længere for Lea. Hun er vant til at synge for mange mennesker, og sammen med sin mand har hun sunget i Vocation Gospel i København og ved Å Festival i Sdr. Felding. Hun synger også en gang i måneden i Skjern Bykirke, hvor hendes mand er præst. Her er der typisk mellem 350 og 500 mennesker til en gudstjeneste.

Også søstrene synger i kor i blandt andet Aarhus.

- Jeg tror ikke, at vi kan lade værre. Vi er musikalske og er glade for fællesskabet og vil gerne give glæden videre, siger Lea.

Sangen fylder også i hjemmet juleaften, men ikke helt så meget, som den har gjort:

- Vores mænd skulle lige vænne sig til, at når vi havde valgt to sange hver fra salmebogen, så kom vores eget hæfte frem med 40 sange, så klokken kunne let blive hen ad 23, før vi kom i gang med gaverne, lyder det fra Lea - med børn og 11 mennesker til juleaften holder den tradition ikke længere helt.

Lea vil dog gerne holde fast i endnu flere koncerter sammen med familien.

Glæden var med på scenen. Foto: Lise Nørgaard
33-årige Lea Rugager er den ældste af familiens tre søstre. Foto: Lise Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce