Annonce
Trekantområdet

League of Legends: Mads er en af verdens bedste gamere

Man skal være i tip-top fysisk form for at kunne følge med de bedste i gamerverdenen. Mads Brock-Pedersen både løber og træner i fitnesscenter, når han er hjemme på ferie i Middelfart. Også i den syvværelses store lejlighed i Berlin, hvor Fnatic har base, er der adgang til træningsfaciliteter. Foto: Peter Leth-Larsen

20-årige Mads Brock-Pedersen nåede kvartfinalen ved VM i computerspillet League of Legends og tager nu hul på sit andet år som fuldtidsprofessionel gamer.

Middelfart: Hvis nogle tror, at fuldblodsgamere er asociale og kun ser det lys, der kommer fra computerskærmen, så er den 20-årige Mads Brock-Pedersen fra Middelfart, også kendt under sit spillernavn Broxah, den berømte undtagelse, der bekræfter reglen. For selv om han på rekordtid har skabt sig en position som en af verdens bedste League of Legends-spillere og i dag lever som fuldtidsprofessionel gamer, er han hverken menneskesky eller bange for dagslys, tværtimod.

Han er heller ikke gået på kompromis med sin skole i sin iver efter at vinde i League of Legends. Selv om han allerede midt i 2.G. skrev kontrakt med det danske hold Tricked eSport og blev semiprofessionel, afsluttede han sidste år HTX med fem A-fag og et gennemsnit på 10,8.

- Jeg har altid givet mig tid til både familien, kammeraterne og skolen ved siden af League of Legends. Det har krævet en hård prioritering, men alle tre ting er vigtige for mig, siger Mads Brock-Pedersen.

Noget er han dog gået glip af på sin vej mod eliten i esportverdenen.

- Mange af mine kammerater bruger megen tid på at følge forskellige serier på tv og Netflix. Det har jeg droppet, men det gør nu heller ikke så meget, siger den 20-årige gamer.

Om League of Legends

League of Legends er et holdorienteret fantasy- og strategispil. Spillet foregår fem mod fem og spilles på en slags virtuel arena.Målet er, i samarbejde med sit hold, at ødelægge modstandernes base og vinde spillet.

Det gælder dog om at være taktisk, da modstanderne kæmper for præcis det samme.

Hver spiller styrer en bestemt karakter, der alle har forskellige angreb. Der kan vælges mellem 129 karakterer og ikke to har samme angreb. Holdene prøver at sammensætte fem karakterer, der bedst muligt kan supplere hinanden og arbejde mod målet.

Mads Brock-Pedersen har tegnet en toårig professionel kontrakt med det europæiske storhold Fnatic. Foto: Riot Games

Tjener mere end forældrene

Mads Brock-Pedersen tegnede sidste år en toårig kontrakt med det europæiske hold Fnatic, der har base i Berlin og i september nåede kvartfinalen ved VM i Guangzhou i Kina. Han ønsker ikke at oplyse sin løn.

- Det er jo ikke som Christian Eriksen, men jeg tjener mere end mine forældre og sparer en del op hver måned, siger Mads, der netop er kommet til Middelfart efter seks uafbrudte måneder rundt i verden med sit hold.

Han har 19.000 personlige følgere på Twitter og 6.000 på Facebook. Mere end 100 millioner spiller League of Legends, der dermed er verdens mest populære computerspil.

Ved VM i Kina blev Mads Brock-Pedersen og de øvrige spillere desuden fulgt af flere tusinde tilskuere på det kinesiske stadion og mange millioner online-tilskuere.

Danskere gode til esport

Danmark ligger rigtig godt inden for esport generelt, og Mads Brock-Pedersen er ikke den eneste, der spiller på højt niveau.I den bedste europæiske liga (EU LCS) er der i alt otte danskere, der spiller fast, og på Mads Brock-Pedersens hold er man lige nu tre danskere, en svensker og en franskmand.

I den bedste amerikanske liga (NA LCS) findes fire danskere. Derudover var der her til verdensmesterskabet i alt fire danskere, der nåede til kvartfinalen - tre fra Fnatic og én fra det amerikanske hold, der kaldes Cloud 9.

Flere tusinde tilskuere fulgte Mads Brock-Pedersen og hans hold på det kinesiske stadion under efterårets VM. Foto: Riot Games
Annonce

Psykisk stærk spiller

Mads Brock-Pedersen fungerer sammen med to andre spillere som holdets tre vandbærere, der skal bringe de to stjerner på holdet frem til de bedste positioner.

De fem spillere har forskellige opgaver inde i spillet. Mads Brock-Pedersens funktion er at sørge for, at medspillerne sættes i en god position, så de har en fordel i forhold til deres modstandere. Hvis man sammenligner med fodbold, er han ofte den, der ligger boldene op til de andre, så de kan score de afgørende mål. Han er kendetegnet ved en stærk psyke og sine gode råd og opmuntringer til medspillerne, når der er mest pres på.

- Jeg synes, jeg er god til at holde fokus, og der skal en del til at slå mig ud. Til gengæld skal jeg blive bedre til at ændre min spillestil i takt med, at League of Legends løbende justerer på deres mange figurer i spillet, siger Mads Brock-Pedersen.

PSG har også et gamerhold

Da Mads Brock-Pedersen begyndte at spille League of Legends i 7. klasse, var det ikke noget, man pralede med. Det har ændret sig.Så stor respekt står der i dag om esporten, at mange af verdens største fodbold- og basketballhold har bevæget sig ind i computerspilsverdenen og nu har deres egne professionelle esporthold.

Således har de fleste hold i den amerikanske NBA Liga deres eget League of Legends-hold. Det samme har den franske fodboldklub Paris Saint-Germain, tyske Schalke 04 og tyrkiske Galatasaray.

Annonce

På vej til Berlin

Europaligaen begynder til januar. Den består af en forårs- og en sommersæson, der hver varer cirka 12 uger. Efter sommersæsonen går de tre bedste hold videre til VM. Fnatic holder til i en syvværelses lejlighed i det centrale Berlin, hvor Mads Brock-Pedersen skal bo under optakten og hele turneringen.

Lige nu afventer han fra holdledelsen at høre, hvordan forberedelserne til næste sæson foregår. Han kan være heldig, at der først er holdsamling til januar.

- Selvfølgelig skal jeg holde mig i både spillemæssigt og fysisk form i Middelfart, men det vil ikke gøre mig noget at få lidt mere tid i Middelfart, for når først vi er i Berlin, handler det om League of Legends og intet andet, forklarer Mads Brock-Pedersen.

Men netop denne intensitet gør den unge gamer i tvivl om, hvor længe han fortsætter det professionelle gamerliv.

- Du lider nogle store sociale afsavn som gamer, hvis du vil være med blandt verdens bedste. Det kan du kun holde til i nogle år. Du ser sjældent gamere være med på højt niveau i mere end fem år. Men det er også fantastisk, når man sidder foran skærmen og spillet er skudt i gang. Men lige nu tænker jeg kun ét år frem og forholder mig til min nuværende kontrakt, siger Mads Brock-Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce