Annonce
Debat

Ledelse og kommune skal ikke rende fra ansvaret!

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad.
Annonce

I dagens avis og på nettet bringer vi i dag nye historier om bostedet Bifrost i Vejle med afsæt i den tragiske hændelse for halvandet år siden, hvor en ung handicappet kvinde døde under et bad, fordi hun sad i skoldhedt vand i alt for lang tid. Pigen er fra Lund, men placeret på institutionen i Vejle.

Sagen er foreløbig endt med, at en ung medarbejder er tiltalt for uagtsomt manddrab. Vedkommende var pædagogstuderende, og i praktik på det kommunale bosted, og havde blot været i gang i 14 dage.

I dagens artikler undrer flere sig over, at det entydigt er den unge praktikant man peger på. Der hviler i høj grad også et ansvar på stedets ledelse og Vejle Kommune. Meget tyder nemlig på, at den hændelse, der endte så tragisk, ikke er enkeltstående. Det er snarere reglen end undtagelsen, at ansatte uden erfaring står alene med mennesker med svære handicaps.

Der har stort set hele denne sag igennem været en bemærkelsesværdig passivitet fra såvel embedsværket, som fra politikerne. Man har virkelig savnet konkret og synlig handling.

I dag og i de kommende dage kan ansatte fortælle om arbejdsvilkår og en syg kultur, som i den grad kalder på, at nogle skal tage affære. Noget de burde have gjort for længst.

Det er en arbejdsplads med ekstrem stor personaleudskiftning og højt sygefravær.


Der er tale om nogle dybereliggende problemer, og det nytter ikke noget, at man stikker hovedet i jorden som en struds, der ikke vil se realiteterne i øjnene.


Hidtil har man skubbet foran sig, at der jo er tale om en politimæssig efterforskning. Men det forhindrer jo ikke kommunen i at tage fat på at undersøge, om der er tale om nogle arbejdsvilkår, som der skal tages hånd om. Det behøver man ikke afvente en politi-efterforskning.

Sofie-sagen endte tragisk, men meget tyder på, at det kunne være sket flere gange. Der er tale om nogle dybereliggende problemer, og det nytter ikke noget, at man stikker hovedet i jorden som en struds, der ikke vil se realiteterne i øjnene.

Hvor er de politikere, der tør sige åbent og ærligt, at her er der tale om et problem, som vi er nødt til at forholde sig til, og som tør stille krav til ledelsen i den ansvarlige forvaltning?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Give

Millionarv sender klokkespil til Give

Annonce