Annonce
forside

Legeonkel frifundet for voldtægt af mindreårig

Arkivfoto

Der var ikke tale om voldtægt, da en 29-årig vejlenser af flere omgange dyrkede sex med en 14-årige pige i hendes hjem, er et nævningeting fredag formiddag nået frem til.

Vejle: Nævningetinget, som i dag skulle taget stilling til, om en 29-årig mand fra Vejle havde gjort sig skyldig i tredobbelt voldtægt mod en 14-årig pige, var næsten to timer forsinkede, inden de trådte ind i retslokalet for at komme med deres afgørelse i sagen.

Her blev den 29-årige frifundet for voldtægt.

Retten har dog kendt manden skyldig i tre gange at have haft samleje med den 14-årige pige, og han er desuden kendt skyldig i anden seksuel omgang end samleje.

Episoderne fandt sted på pigens værelse mellem 24. februar og 26. februar. Den 29-årige vejlenser kendte pigens stedfar, og da han gik fra sin kæreste i december, flyttede han midlertidigt ind hos familien.

Da moderen torsdag formiddag vidnede i sagen, betegnede hun den tiltalte som en "legeonkel" til hendes 14-årige datter. Hun havde ikke bemærket, at der skulle være foregået noget upassende mellem den 29-årige mand og datteren forud for hændelsen.

Det var frivilligt

Pigen er efter episoderne blevet anbragt hos en plejefamilie. Hun har i retten forklaret, at hun tre gange blev tvunget til at dyrke sex med manden både vaginalt, oralt og analt.

Manden benægter, at de havde analsex, og ifølge ham havde de sex to gange med en håndfuld dages mellemrum. Begge gange tog en den 14-årige pige selv frivilligt del i akten, forklarede den 29-årige mand i retten.

Senere fredag eftermiddag vil retten træffe afgørelse i forhold til strafudmålingen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce