Annonce
Vejle

Legeplads for vovehalse: Vild cykelpark er nu åbnet i Vejle

Det er på eget ansvar at begive sig ud på forhindringerne i Vejle Bikepark. Foto: Mette Mørk
Der er noget for begyndere og de hardcore mountainbikere i kommunens nye cykelpark "Vejle Bikepark". Efter to års arbejde kunne frivillige og kommunale repræsentanter lørdag endelig åbne parken i Sønderskoven.
Annonce

Vejle: Er du til adrenalinkick og hop på over to meter, eller kan du nøjes med et lille sus i maven og små bump?

Vejles nye cykelpark "Vejle Bikepark" ved Grønnedalen 95 byder på spor og forhindringer både for begyndere og vovehalse på mountainbike. Lørdag eftermiddag blev parken i Sønderskoven officielt indviet.

I de seneste to år har frivillige sporbyggere fra Vejle Trailbuilder Team, Mountainbike Club Vejle, etableret spor, ramper og banket jord sammen til hop. Parken er opført i samarbejde med Vejle Kommune.

- Meningen er, at alle skal kunne komme her for at køre mere teknisk krævende mountainbike. Vi håber, at vi kan give flere blod på tanden til at blive nogle fantastiske mountainbike-ryttere, siger Thomas Skou, som er en af idémændene bag og frivillig i Vejle Trailbuilder Team.

Parken rummer fem forskellige sværhedsgrader, der spænder fra let (grøn) til ekstrem (orange). De forskellige spor er mærket med farvede pile, så rytterne kan navigere rundt efter evner og mod. Lidt ligesom løjperne på skiferien.

Parken ligger ved siden af det otte kilometer lange mountainbikespor i Sønderskoven.

Annonce

Fra brok til virkelighed

Idéen om teknikbaner med sus og adrenalin har længe stået højt på ønskelisten i Mountainbike Club Vejle. Rytterne var trætte af, at de skulle køre ud af kommunen for at træne det mere ekstreme.

- Jeg blev ved med at brokke mig på kommunens Facebook-side, over at vi ikke havde et tilbud. Vejle manglede noget vildt. En dag skrev Dan Arnløv (K) (red. formand for kultur- og idrætsudvalget) til mig, og spurgte om vi ikke skulle drikke en kop kaffe og snakke om det, fortæller Thomas Skou.

Vejle Bikepark

Parken er etableret i et samarbejde mellem Vejle Kommune og frivillige i Vejle TrailBuilder Team, som er en del af Mountainbike Club Vejle.

Parken rummer hop og forhindringer for alle.

Der findes fem gradueringer let (grøn), middel (blå), middelsvær (rød), svær (sort) og ekstrem (orange).

I alt er der tæt på 100 features indbygget på sporet.

Det er lige fra hop, rollers, berms, kassehop, rockgardens, switchbacks, broer og en enkelt boardwalk, som det hedder blandt mountainbikefolket.

"Vejle Bikepark" findes ved Grønnedalen 95. Der er en lille parkeringsplads foran parken.

Det satte skub i drømmen, og sporbyggerne endte med at få stillet et stykke jord til rådighed af kommunen. Og så kunne sporarbejdet begynde.

- Så det kunne godt betale at brokke sig, griner Thomas Skou.

- Vi har haft et virkelig godt samarbejde med Vejle Kommune. I teknik og miljø har de lige gjort det ekstra for at hjælpe os, og vi har kunne få fat på dem selv uden for normal arbejdstid, hvor vi typisk har bygget, siger Thomas Skou.

En hård kerne af frivillige sporbyggere har i de seneste to år knoklet både på hverdage og i weekender på at anlægge parken. Ud over frivillige fra lokalområdet har sporbyggerne fået hjælp fra ryttere fra Fyn, Kolding, Julesminde og Horsens, fortæller Thomas Skou.

Thomas Skou sagde på trods af et brækket kraveben ja til at vise, hvad mountainbikere kan boltre sig med i Vejle Bikepark. Foto: Mette Mørk
Annonce

Hjelm på

Besøger man som rytter Vejle Bikepark kræver det cykelhjelm, for det er ikke helt uden risiko at suse rundt på banerne.

- Vi har allerede sendt nogle unge hjem med beskeden om, at de skal have hjelm på. Derudover ser vi gerne, at børn følges med en voksen, siger Thomas Skou.

Begiver rytterne sig ud på de sværere spor kræver det ekstra sikkerhedsudstyr som rygskjold, knæ- og albuebeskytter. Både udstyr og sværhedsgrader er beskrevet på en informationstavle på parkeringspladsen og indgangen til parken. Det anbefales også, at der køres på cykler beregnet til forhindringerne.


Vi håber, at vi med tiden kan få lov til at udbygge og tilføje flere højdemeter.

Thomas Skou, sporbygger og initiativtager.


Selvom Thomas Skou og de andre ryttere fik opfyldt drømmen om en vildere teknikbane, arbejder de fortsat med at udvikle parken.

- Vi håber, at vi med tiden kan få lov til at udbygge og tilføje flere højdemeter. Vi kunne for eksempel godt tænke os at bygge en stor dirt-jump-linje, siger Thomas Skou.

Parken er i dag ustyret med en lille dirt-jump-linje. Derudover findes én stor rampe med træflis, hvor rytterne kan øve tricks og lande forholdsvist blød. Thomas Skou taler dog for, at parken bliver vildere.

Vejle Kommune har stået for areal, materialer og maskiner. On Trail, som er sponsoreret af Nordea Fonden, har sørget for skilte. Derudover er parken forsynet med strøm og vand.

30-årige Thomas Skou fra Vejle begyndte at køre mountainbike for fem år siden. Han blev hurtigt bidt af sporten - især den vilde del. Foto: Mette Mørk
Hjelm skal benyttes i parken. Ellers anbefales det at have fullface hjelm, rygskjold og knæbeskyttere som beskyttelse. Foto: Mette Mørk
Vejle Bikepark blev indviet lørdag eftermiddag. Foto: Mette Mørk
I to år har frivillige arbejdet med at etablere Vejle Bikepark. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce