Annonce
Vejle

Legeplads forvandlet til byggeplads: Bare de ikke løfter vores vuggestue væk

Fem-årige Lasse fik æren af at klippe snoren til den nye vuggestue-bygning på Gadkjærgaard, hvor førskolegruppen sang for de fremmødte gæster: Foto: Torben Juhler
Gadkjærgaard har endelig fået en vuggestue, der er bygget efter børnenes og de voksnes behov. Her er nu plads til 60 børn.
Annonce

Vinding: De seneste godt syv år har daginstitutionen Gadkjærgaard i Vinding huset både børnehave- og vuggestuebørn. Men det er først nu, de yngste børn har fået rammer, der er bygget til netop deres behov.

Mandag formiddag blev de 530 nybyggede kvadratmeter indviet med børnesang, voksentaler og snoreklip, og dermed bærer daginstitutionens facade ikke længere præg af den oprindelige gård, som børnehave, vuggestue og kursuscenter hidtil har spredt sig i.

Meget er forandret, ikke mindst på den gamle legeplads, der blev forvandlet til byggeplads, hvilket børnene fulgte på tætteste hold.

- Da legepladsen blev forvandlet til byggeplads, blev vores bålhytte, gyngestativ, stakittet, træer og buske hejst væk. Det fik en tre-årig til at udbryde: Nej, nej. Ikke hejs vores vuggestue væk, fortalte daginstitutionens leder, Charlotte Gade Lynderup, i sin tale.

Der er blevet en hel anden hverdag i vuggestuen. Det er mærkbart bedre for både personalet og for børnene, og der er en anden ro og plads til børnene.

Charlotte Gade Lynderup, leder af Gadkjærgaard

Annonce

En af de større institutioner

Den holdt hun i den nye entré, hvor et rødt bånd var spændt ud fra væg til væg i gangen. Den skulle en udvalgt skare at børnehavebørn være med til at klippe over, da de havde sunget for de indbudte gæster af håndværkere, politikere, forvaltningsfolk, rådgivere og lederkolleger.

Børn og voksne indtog de nye rammer allerede 25. november efter en ni måneder lang bygeperiode. Midt i december fejrede børnene indvielsen med en cirkusfest, hvor søskende og forældre blev budt på lagkage og boller, og alle har taget godt imod de nye rammer, som rummer fire stuer med plads til i alt 60 vuggestuebørn.

Lige nu er tallet 42 vuggestuebørn og 100 indskrevne børn i alt, og med plads til nu at rumme op til 150 børn er Gadkjærgaard blevet en af kommunes større daginstitutioner.

Den ekstra plads er der behov for, for lige over for institutionen er gravemaskiner i gang med at byggemodne endnu en af Vindings nye boligudstykninger, som med garanti vil sende børn til Gadkjærgaard.

Annonce

Frigiver tid og energi

- Jeg er sikker på, at vi får brug for alle pladser med de villakvarterer, der skyder op rundt om os. Før havde vi plads til 24 vuggestuebørn, fordi vi formåede at sno os. De rammer var aldrig bygget funktionelt til at huse en vuggestue, som de er nu, fortalte lederen.

Nu ligger badeværelset lige ved siden af den enkelte stue, mens garderoben har direkte udgang til legepladsen.

Lofterne er beklædt med troldtekt-plader, der absorberer meget af støjen. Stuerne er indrettet, så de kan slås sammen fra to til en stue ved at rulle en foldevæg til side. På den måde kan personalet samarbejde i ydertimerne.

- De nye stuer er bygget optimalt til vuggestue. Det er enormt funktionelt, og det frigiver tid og energi til det, det hele handler om: Nemlig at være sammen med børnene, fortalte Charlotte Gade Lynderup.

Raunstrup A/S havde vundet hovedentreprisen på den 530 kvadratmeter store tilbygning til Gadkjærgaard. Et byggeri, der løber op i 12 millioner kroner. Foto: Torben Juhler
Annonce

Får 550 nye pladser

Formanden for børne- og familieudvalget, Torben Elsig-Pedersen (R), glædede sig i sin tale til forsamlingen også over de nye rammer.

- Når jeg går rundt her, tænker jeg, at bygninger er med til at skabe mennesker, og her er både god plads og god stemning. Men det er ikke kun i Vinding, at der er pres på børneinstitutionerne. I disse år investerer vi i 550 nye daginstitutionspladser, og det bliver til cirka 120 millioner kroner, fortalte udvalgsformanden.

På Gadkjærgaard landede regningen for den nye vuggestue på præcis en tiendedel af det samlede investeringsbudget, nemlig 12 millioner kroner.

Store vinduespartier, lyse lokaler og støjabsorberende loftsplader. De nye rammer er langt bedre end de stuer, som børn og voksne i vuggestuen på Gadkjærgaard har forladt. Foto: Torben Juhler
Gæsterne var rundt for at inspicere de nye stuer, mens børnene var i gang med frokosten. Foto: Torben Juhler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce