Annonce
Hedensted

Legetårn, skaterbane og karruseller: Ambitiøst aktivitetsområde bevilliget 2,6 millioner - men der er ændret i planlægningen

Max Matthäi, formand for Lindved Lokalråd, glæder sig over, at det ambtiøse projekt Young Town - Lindved har fået indsamlet knap 2,7 millioner. Første og anden fase af projektet forventes afsluttet kort inde i det nye skoleår.
Young Town - Lindved, et nyt aktivitets- og opholdsområde til børn, unge og familier i Lindved og omegn, er blevet bevilliget med mere end 2,6 millioner kroner fra diverse fonde. Målsætningen er dog fortsat knap 500.000 kroner fra at være opfyldt, hvorfor aktivitetsgruppen har måttet foretage ændringer i det ambitiøse projekt, man håbede at have færdiggjort i august.

Lindved: 2.676.000 kroner. Så stort et beløb har aktivitetsgruppen bag det ambitiøse projekt Young Town – Lindved, som er et nyt og attraktivt aktivitets- og opholdsområde til børn, unge og familier for alle i og omkring Lindved, indsamlet. En indsamling, der stammer fra fondbevillinger fra blandt andre TUC Fonden, Lindved Skole, Lindved Gymnastikforening og lokale virksomheder, hvis midler skal bidrage til monteringen af blandt andet et legetårn, skaterbane, hængekøjer og karusseler.

Ifølge Max Matthäi, formand for Lindved Lokalråd, lød målsætningen på 3,2 millioner kroner for at kunne realisere hele projektet, der oprindeligt skulle opdeles i fem områder (arenaen, pladsen, strædet, haven og skoven), hvorfor man har været nødsaget til at fjerne et af områderne – haven med bålhytte - samt enkelte delelementer fra andre områder i planlægningen.

Dette har dog ikke betydet, at projektet er blevet mindre ambitiøst, fastslår lokalrådsformanden.

Annonce

- Vi er rigtigt glade for, at vi har formået at indsamle så stort et beløb, men da vi fortsat mangler godt 500.000 kroner, måtte vi tænkte i andre baner for at få budgettet til at hænge sammen. Det har dog medført, at vi nu vil skabe et endnu mere naturvenligt område med shelters, pallemøbler og loungeområder, der bliver en del af projektets fase fire, fortæller Max Matthäi, der sammen med aktivitetsgruppen nu skal i gang med nye fondsøgninger, ligesom de vil tage byens unge beboere med på råd, når fjerde fase skal iværksættes.

Klar til skolestart

Aktivitetsgruppens ambition var, at Young Town - Lindved skulle stå færdiggjort ved skolestart i august. Grundet forsinkelser i fondbevillinger – særligt på grund af coronapandemien - har projektgruppen derfor måttet bestille og montere projektet i flere faser.

Aktuelt: Young Town - Lindved

Fase 1 - Trampoliner, kolbøttestænger, vipper, karruseller og gynger

Fase 2 - Legetårn, sandkasse, hængekøjer, karrusel og møbler

Fase 3 - Skaterbane, lys på pladsen

Fase 4 - Skoven – nyt naturvenligt outdoor-område defineres (inddragelse af unge i byen)

Første og anden fase monteres i henholdsvis uge 26-27 og uge 29-33.

I øjeblikket er første fase af legepladsen monteret, mens anden fase påbegyndes senere i uge 27. Det store legetårn er ifølge planen sat til at blive iværksat i uge 29, hvorefter de sidste ting vil blive leveret og påbegyndt monteret, inden skoleelevernes sommerferie slutter.

- Vi var bevidste om, at vi havde sat os selv en meget ambitiøs tidslinje, som er blevet udfordret flere gange i processen, men det ser heldigvis ud til, at vi får hele legepladsen klar til skolestart, mens det resterende af anden fase planmæssigt er gennemført én uge inde i skoleåret, fortæller Max Matthäi, der nu retter blikket mod realiseringen af den nye skaterbane, der, efter rådgivning fra yngre Lindved-beboere, skal udmønte sig i en betonbane, som laves i forlængelse af den multibane, der blev etableret af Lindved Lokalråd i 2019.

Skaterbanen, der er en del af tredje fase, kan – modsat første og anden fase – dog ikke påbegyndes før senere på året, da enkelte fondmidler først skal godkendes fra politisk side.


Vi er rigtigt glade for, at vi har formået at indsamle så stort et beløb.

Max Matthäi, formand for Lindved Lokalråd


Idéen til Young Town – Lindved opstod i sin tid i skolebestyrelsen, da Lindved Skole efter en omfattende renovering i 2016 stod uden en legeplads. Det store aktivitetsområde vil, når det er færdigt, blive overdraget til skolen, som skal stå for drift og vedligehold.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Alarm 112

Fik hjertestop og kørte i grøften: 77-årig erklæret død på stedet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce