Annonce
Erhverv

Lego Fonden donerer 675 millioner til børn i Østafrika

Børn, der er bosiddende i Etiopien eller Uganda og er havnet i en humanitær krise, skal også have mulighed for at lære gennem leg. Det er baggrunden for, at Lego Fonden nu donerer 100 millioner dollars til projektet PlayMatters. Foto: International Rescue Commitee.
Lego Fonden nu donerer 100 millioner amerikanske dollars til et projekt i Etiopien og Uganda, som er rettet mod børn, der ufrivilligt er havnet midt i en humanitær krise.
Annonce

Østafrika: Børn skal have lov til at være børn - og de skal have mulighed for at lære gennem leg. Det mener Lego Fonden, som derfor har udskrevet en større check til gavn for børnehave- og skolebørn, som er fanget i humanitære kriser i Østafrika. Bidraget på 100 millioner dollars - cirka 675 millioner danske kroner - skal støtte løsninger, der sætter fokus på læring gennem leg for de udsatte børn i Etiopien og Uganda.

- Leg giver trøst. Den hjælper børn med at bearbejde traumatiske oplevelser og vende tilbage til deres rutiner og en mere normal oplevelse af at være et barn. Med den nye donation sætter Lego Fonden endnu engang fokus på, hvor vigtigt det er at bidrage med løsninger på en af vor tids største udfordringer samt at ændre den måde, hvorpå verden opfatter læring gennem den og dens betydning for børn i kriseområder, siger Thomas Kirk Kristiansen, bestyrelsesformand for Lego Fonden, i en pressemeddelelse.

Lego Fonden

Lego Fonden har som formål at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden. Fonden ønsker at skabe en fremtid, hvor læring gennem leg hjælper børn til at være kreative, engagerede og at kunne lære hele livet igennem.

Derfor arbejder Lego Fonden med at sætte fokus på legens vigtighed for børns udvikling og gentænke rammerne for læring.

I december 2018 gav Lego Fonden en lignende donation på 100 millioner dollars til børn berørt af rohingyakonflikten i Myanmar og den syriske flygtningekrise.

Annonce

Skal ramme 800.000 børn

Initiativet, der får navnet PlayMatters, skulle gerne ende med at forbedre læringsudbyttet for omkring 800.000 børn og desuden nå 10.000 mennesker, der beskæftiger sig som pædagoger eller lærere, samt yderligere 170.000 omsorgspersoner.

- Børn i disse humanitære kriser har ikke valgt at være flygtninge, og det er uacceptabelt, at en hel generation er berøvet børnehave- og skoletilbud af høj kvalitet, siger John Goodwin, direktør i Lego Fonden.

Han er overbevist om, at en massiv investering i børnene i disse områder på længere sigt vil komme til at forbedre deres livskvalitet.

- Vi ved, at investering i tilbud med fokus på legende læring er afgørende for at imødegå effekten af stress og traumer for børn i flygtningeområder, fordi læring gennem leg hjælper dem til at opbygge deres sociale og følelsesmæssige kompetencer, opbygger modstandsdygtighed og styrker forbindelser i hjernen, der er essentielle for deres fremtidige udvikling, siger John Goodwin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce