Annonce
Erhverv

Lego Fonden hyrer ny administrerende direktør

Anne Birgitte-Albrectsen kommer fra en stilling som administrerende direktør i Plan International. Fra den 1. september får hun samme titel i Lego Fonden. Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt.
Efter sommerferien overtager Anne-Birgitte Albrectsen posten som administrerende direktør i Lego Fonden efter John Goodwin, som til gengæld bliver bestyrelsesformand i Lego House.

Billund: Lego Fonden skal have ny administrerende direktør. Efter sommerferien – helt præcist den 1. september – overtager 53-årige Anne-Birgitte Albrectsen posten som administrerende direktør fra John Goodwin, der har siddet på posten siden 2017.

- Jeg er dybt inspireret af Lego-ejerfamiliens vision om, at Legos brand bliver brugt i forbindelse med at lære gennem leg. Jeg ser frem til at blive en del af Lego Fonden og spille en lille rolle i forhold til at få realiseret den store ambition, siger Anne-Birgitte Albrectsen ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

En stærk leder

Lego Fonden ejer blandt andet 25 procent af Lego, ligesom den ejer oplevelseshuset Lego House i Billund. Fonden er dog især kendt for sit store fokus på at hjælpe børn i den tredje verden med at udvikle sig efter mottoet ”leg gennem læring”.

Bestyrelsesformanden for Lego Fonden, Thomas Kirk Kristiansen, er glad for, at det er lykkedes at engagere Anne-Birgitte Albrectsen, der hidtil har været administrerende direktør i den humanitære organisation Plan International. Hun har desuden været medlem af bestyrelsen for Lego Fonden.

Lego Fonden

  • Lego Fonden er en af landets største uddelende fonde.
  • Den ejer blandt andet 25 procent af Lego, ligesom den ejer oplevelseshuset Lego House i Billund.
  • Lego Fondens mål er at genopdage legen og gentænke læringen. Det store motto er derfor "læring gennem leg".

- Anne-Birgitte er en stærk leder, og hendes erfaringer inden for menneskerettigheder og bæredygtig udvikling er uden sammenligning. Hun har en dyb forståelse for de udfordringer, som vi står over for, når vi går efter at hjælpe børn til at blive mere kreative, engagerede og evige til at lære, uanset hvor de er, lyder det fra Thomas Kirk Kristiansen.

Annonce

Vigtigt for Kirk-familien

Lego Fonden har i løbet af de knap fire år med John Goodwin i spidsen mere end firedoblet sine aktiviteter, og det er noget, der behager bestyrelsesformanden.

- Arbejdet med Lego Fonden er ekstremt vigtig for mig og min familie og for den fælles mission, vi har på tværs af Legos forskellige brands. Vi er dedikeret til at fremme udviklingen af børn via "leg gennem læring", så de har de bedste forudsætninger for at blive kreative problemløsere og udnytte deres potentiale. Jeg er meget sikker på, at Anne-Birgitte gennem stærk lederskab og strategiske partnerskaber vil styrke Lego Fondens indflydelse i verden og leve op til vores mission om inspirere og udvikle fremtidens byggere, siger Thomas Kirk Kristiansen.

John Goodwin fortsætter som administrerende direktør frem til den 1. september. Herefter skal han være bestyrelsesformand for Lego House.


Arbejdet med Lego Fonden er ekstremt vigtig for mig og min familie og for den fælles mission, vi har på tværs af Legos forskellige brands.

Thomas Kirk Kristiansen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce