Annonce
Erhverv

Gæsterne svigtede gourmetrestaurant: Lego House lukker Le Gourmet

Lego House lukker sin gourmetrestaurant Le Gourmet. Der kan ikke tiltrækkes nok gæster, og desuden mangler de øvrige spisesteder plads. Arkivfoto: Martin Ravn
Gourmetrestauranten i Lego House har ikke kunnet tiltrække nok med gæster. Samtidig mangler husets øvrige spisesteder plads. Derfor er Le Gourmet nu lukket.
Annonce

Billund: Det er ikke længere muligt at spise på det fornemme spisested Le Gourmet i Lego House. Restauranten er lukket og vil ikke blive genåbnet. Til gengæld vil Lego House teste et nyt madkoncept.

Baggrunden skal findes i det høje antal gæster, som i løbet af 2019 har besøgt Lego House. De har skabt et stort pres på de to øvrige spisesteder, og da det ikke rigtigt er lykkedes at tiltrække tilstrækkeligt mange gæster til Le Gourmet, er det besluttet, at pladsen i huset skal udnyttes bedre.

- Det er en sand fornøjelse, at vi i 2019 har overgået vores forventninger på gæster i både oplevelseszonerne og i det offentlige område i Lego Square. Men de mange gæster betyder desværre samtidig, at vi ikke kan levere den gæsteoplevelse, vi gerne vil i vores spisesteder – kapaciteten er simpelthen for lav. Og det gælder både i køkkenet og i restaurationsområderne. Derfor har ledelsen taget beslutningen om at lukke Le Gourmet, som derfor ikke vil åbne sammen med resten af huset efter vinterlukningen, siger Lego House-direktør Jesper Vilstrup, via en pressemeddelelse.

Besøgsrekord

2019 var et meget succesfuldt år for Lego House, der opnåede sit hidtil største antal besøgende gæster.

I alt 281.786 mennesker købte i løbet af året et armbånd, som gav adgang til legezonerne. Det er en fremgang på 15 procent i forhold til 2018, som var Lego Houses første hele åbningsår.

Annonce

Nyt koncept

Idéen var, at Le Gourmet skulle være et af den slags spisesteder, hvor man populært sagt spiser med kniv og gaffel. Et sted, hvor man får en madoplevelse ud over det sædvanlige - og er villig til at betale for det.

- At lukke Le Gourmet har været en svær beslutning, da vi grundlæggende holder af restauranten og ideen om at have en gedigen gourmetrestaurant i Billund. Omvendt er det ikke nogen hemmelighed, at det har været svært at tiltrække et kontinuerligt flow af gæster til restauranten. Og når man holder det faktum sammen med, at vi har kapacitetsudfordringer til vores gæster i dagstimerne, så giver det i sidste ende god mening at udnytte pladsen bedre, siger Jesper Vilstrup.

Allerede i februar vil Lego House teste et nyt madkoncept. Det bliver et slags "share food", hvor gæsterne ikke får individuelle serveringer, men hvor alle ved bordet deler deres mad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce