Annonce
Billund

Lego trodsede corona: Salget er steget i første halvår af 2020

Trods coronakrisen formåede Lego at gå markant frem i første halvår af 2020 sammenlignet med samme periode i 2019. Arkivfoto: Martin Ravn.
Hos Lego har de ikke mærket meget til coronakrisen. Halvårsregnskabet for første halvdel af 2020 viser en markant fremgang i forhold til samme periode i 2019.

Billund: Lokalområdets klart største virksomhed, Lego, formåede i sikker stil at styre uden om coronakrisen. Lego har onsdag offentliggjort sit halvårsregnskab for første halvdel af 2020, og det viser solid fremgang.

Salget til forbrugerne er vokset med 14 procent sammenlignet med første halvdel af 2019, mens omsætningen er vokset med syv procent i forhold til samme periode sidste år. Driftsresultatet viser et overskud på 3,9 milliarder kroner - hvilket svarer til en stigning på 11 procent - samtidig med, at virksomheden foretog betydelige investeringer i langsigtede vækstinitiativer.

Tal fra halvårsregnskabet

- Omsætning: 15,7 milliarder DKK (stigning på 7 procent).

- Driftsresultat: 3,9 milliarder DKK (stigning på 11 procent).

- Cash-flow: 4,1 milliarder DKK.

- Salget til forbrugerne er steget med 14 procent.

- I løbet af det første halve år så vi fordelene ved vores investeringer i langsigtede vækstinitiativer inden for f.eks. e-handel og produktinnovation. Vores stærke produktportefølje appellerer til byggere i alle aldre, og vores opdaterede e-handelsplatform og agile, globale forsyningskæde gjorde os i stand til bedre at imødekomme efterspørgslen online. Vi arbejdede også tæt sammen med vores partnere i detailhandelen for at sikre, at de kunne fortsætte med at forsyne deres forbrugere online, siger Lego-direktør Niels B. Christiansen ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Nye ting tog fart

Coronakrisen gjorde i første omgang sit indtog i Kina, hvor Lego fandt det nødvendigt at lukke flere af sine kontorer og fabrikker. Niels B. Christiansen sender en stor ros til alle medarbejdere i hele verden, da de formåede at tage de nødvendige forhåndsregler, så virksomheden endte med at blive ramt så lidt som overhovedet muligt.

Samtidig har den aktuelle situation gjort, at Lego har vundet frem andre steder end tidligere.

- Mange af de store tendenser vi allerede har set i vores branche, herunder digitalisering og e-handel, har taget endnu mere fart på grund af pandemien. Vi oplever stærk vækst i såvel digital som fysisk leg og en hurtig omstilling til e-handel, og vigtigheden af at have en global driftsmodel er blevet endnu tydeligere, lyder det fra Niels B. Christiansen.


Mange af de store tendenser vi allerede har set i vores branche, herunder digitalisering og e-handel, har taget endnu mere fart på grund af pandemien.

Niels B. Christiansen, administrerende direktør, Lego
Annonce
Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Alarm 112

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce