Annonce
Erhverv

Legoland åbner på lørdag: Husk negativ coronatest - og måske en madpakke

På lørdag er det slut med at hænge med hovedet - for der kommer gæsterne nemlig tilbage til Legoland, der slår dørene op til en ny sæson. Det sker dog under visse restriktioner. Blandt andet er det et krav, at alle gæster skal fremvise en frisk negativ coronatest. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Legoland kan i år slå dørene op til den nye sæson som planlagt. Det er dog kun gæster, der kan fremvise en negativ coronatest, som ikke er ældre end 72 timer, der får adgang til forlystelsesparken.

Billund: På lørdag slår Legoland igen dørene op for en ny sæson. Selvom åbningen modsat sidste år kan ske til planlagt tid, kommer det til at foregå under andre og skærpede forhold på grund af diverse coronarestriktioner.

Allerede ved indgangen vil gæsterne blive mødt af det første forandring. For at kunne slå dørene op, er det nemlig et krav, at gæsterne kan fremvise en negativ coronatest, som ikke er ældre end højst 72 timer. Uden for hovedindgangen vil medarbejdere fra Legoland kontrollere, at alle har en negativ test, inden de kan få lov til at komme ind i forlystelsesparken.

Hos Legoland er man af den overbevisning, at gæsterne vil tage godt imod tiltaget.

Annonce

- Jeg tror, at danskerne efterhånden har set, at man skal have sådan en med, når man skal i Legoland, Zoologisk Have eller andre steder. Den næste genåbning indeholder også en del i den retning, så det tyder på, at det er noget, som vi nok skal blive vant til, siger Kasper Tangsig, der er pressechef i Legoland.

Nyhed må vente

Kravet om den negative coronatest er ikke den eneste restriktion, som Legoland skal overholde for at kunne slå dørene op for gæsterne. Det er heller ikke tilladt at åbne dørene for indendørs forlystelser, og derfor bliver den nye forlystelse, Lego Movie World, først indviet senere på foråret, når omstændighederne tillader det.

5 hurtige facts om Legoland

  • Legoland i Billund åbnede i 1968 og havde 625.000 gæster det første år. Visitdenmark skønner, at Legoland i de seneste år har haft 1,7 millioner gæster om året.
  • Lego solgte Legoland til engelske Merlin Entertainments i 2005, fordi Lego dengang befandt sig i en økonomisk krise. Lego-familien fik til gengæld 30 procent af aktierne i Merlin.
  • I 2019 blev Merlin Entertainments købt af Lego-familien, kapitalfonden Blackstone og en canadisk pensionskasse.
  • Legoland omsatte i 2018 for 702 millioner kroner og havde et overskud på 99 millioner kroner.
  • I dag er der otte Legoland-parker fordelt rundt i verden, og flere er planlagt.

Af samme årsag er der heller ikke mulighed for at prøve andre forlystelser, der forudsætter, at man bevæger sig indendørs. Det gælder blandt andet Atlantis, hvor hajerne bor.

Annonce

Spisesteder er lukket

Det er på grund af restriktionerne heller ikke muligt at besøge de mange restauranter og spisesteder, der er i Legoland. De er underlagt præcis samme regler og restriktioner som spisesteder, der ligger alle andre steder end i en forlystelsespark.

Sidste år blev det på grund af coronapandemien nødvendigt at udskyde åbningen flere gange. Først den 8. juni kunne de første gæster bevæge sig ind i Legoland, og det skete under væsentlige restriktioner.


Jeg tror, at danskerne efterhånden har set, at man skal have sådan en med, når man skal i Legoland, Zoologisk Have eller andre steder.

Kasper Tangsig, pressechef, Legoland


Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Erhverv

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung person over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

GAMLE DAGE

Købmanden lokkede med 'gode Varer til uhørt billige Priser': Der kom en købmandsgård, men ingen by

Annonce