Annonce
Billund

Legoland fyrer hver femte fuldtidsmedarbejder

Der er for tiden ikke meget at grine af, når Legoland-direktør Christian Woller møder sine medarbejdere. Coronakrisen rammer nu for alvor Legoland, som vil fyre hver femte af sine fuldtidsansatte medarbejdere. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Omkring 50 fuldtidsansatte medarbejdere står til at blive afskediget. Det bekræfter Legoland.
Annonce

Billund: Den aktuelle coronakrise får nu direkte konsekvenser for Legolands mange medarbejdere, som nu står over for en større fyringsrunde.

Hver femte af de i alt 250 fuldtidsansatte medarbejdere i Legoland kan torsdag få den besked, at de er nødt til at se sig om efter et andet job.

De mange sæsonarbejdere, der er ansat hen over sommeren for at servicere de gæster, der ikke er helt så mange af i år som ønsket, bliver ikke berørt af nedskæringerne, da de er ansat på nogle andre vilkår end de fastansatte medarbejdere.

Kasper Tangsig, der er pressechef hos Legoland, bekræfter, at Legoland påtænker at nedlægge op mod 20 procent af de faste stillinger. Han vil torsdag orientere mere konkret om planerne, efter medarbejderne har fået besked.

Annonce

Coronakrise

Legoland kunne i sidste uge offentliggøre et 2019-regnskab, som viste et overskud på 83 millioner kroner efter skat. Et resultat, der umiddelbart ser meget fornuftigt ud, men som samtidig dækker over forlystelsesparkens dårligste resultat i 10 år. I årsrapporten for Legolands moderselskab, Merlin Entertainment, fremgår det dog, at Legoland har den fornødne likviditet til at holde sig oven vande trods et meget turbulent 2020. Men det bliver altså ikke uden at skære i personaleomkostningerne.

Legoland skulle efter planen være åbnet allerede i marts, men coronakrisen udsatte flere gange åbningen, der først blev en realitet den 8. juni.

Forlystelsesparken er nu åben, men det er den under en række restriktioner. Det betyder blandt andet, at antallet af gæster i parken er på et helt andet og langt lavere niveau end forventet.

Annonce

Lufthavnen har massefyret

Legoland er ikke den første af de store Billund-virksomheder, der har været nødt til at afskedige en større gruppe medarbejdere på grund af coronakrisen. Billund Lufthavn mistede 99 procent af kunderne den dag, da Danmark blev lukket ned, og inden sommerferien blev det nødvendigt at skære hele 210 årsværk. Det betød, at i alt 309 medarbejdere i lufthavnen blev skåret væk.


Hver femte af de i alt 250 fuldtidsansatte medarbejdere i Legoland torsdag få den besked, at de er nødt til at se sig om efter et andet job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce