Annonce
Billund

Legoland glade for afskaffelse af udskældt regel: - Forhåbentlig kan det sikre et bedre efterår

Legoland er glade for, at den omdiskuterede og udskældte 6 dages regel nu igen bliver fjernet. Legoland håber, at det kan gøre efteråret lidt bedre end frygtet. Arkivfoto
Ikke færre end 10.000 bookinger har Legoland hen over sommeren været nødt til at annullere. En stor del af dem skyldes den omdiskuterede 6 dages regel. Derfor er der glæde hos Legoland over, at reglen nu droppes.

Billund: Udlændinge må nu igen komme ind i Danmark, selvom de skal være her i kortere tid end seks overnatninger. Det er en del af den aftale, som Folketingets partier er nået frem til i forbindelse med genåbningens fase 4, og netop denne del af aftalen vækker jubel hos Legoland.

Her har man hele sommeren været stærkt udfordret af den regel, som hen over sommeren har betydet, at kun de udlændinge, som havde booket minimum seks overnatninger i Danmark, kunne få lov til at komme ind i landet.

- Vi har hele tiden gerne villet af med reglen, for vores overnatningsprodukt passer rigtigt godt til, at en familie kommer fra udlandet ud bor her en-tre nætter og tager hjem igen. Den slags bookinger har vi annulleret rigtigt mange af, siger Kasper Tangsig, der er pressechef i Legoland.

Annonce

10.000 annullerede bookinger

Legoland har siden indførelsen af den stærkt omdiskuterede regel været kritisk og påpeget, at det er en regel, der har ført til store konsekvenser i turistbranchen.

- Vi har annulleret over 10.000 bookinger, og mange af dem er på baggrund af 6 dages reglen, konstaterer Kasper Tangsig.

Hovedpunkterne i aftalen om genåbningens fase 4

- 6 dages reglen sløjfes.

- Forsamlingsforbuddet på flere end 100 personer forlænges frem til 31. oktober.

- I nogle tilfælde er det tilladt at være forsamlet op til 500 personer.

- Barer, caféer og restauranter må holde åbent til klokken 02.00, hvis man ikke lukker nye gæster ind efter klokken 23.00.

- Natklubber, diskoteker og lignende skal fortsat holde lukket. Foreløbig frem til 31. oktober.

Dette års højsæson er ved at være forbi, så afskaffelsen af reglen får ikke nogen betydning i forhold til, at hele 2020-sæsonen er en katastrofe for den lokale forlystelsespark.

- I disse uger er der nogle tyskere, der stadig har ferie, og dem ser vi da også nogle af i parken, men de kan selvfølgelig ikke nå at ændre ferieplaner nu. Så skulle de have vidst for en god måneds tid siden, at reglen ville blive fjernet, siger Kasper Tangsig.

Iført de optimistiske Legoland-briller bliver der nu arbejdet på, at noget af det tab, som coronakrisen har ført med sig, kan nå at blive indhentet, når der om et par måneder igen er en industriferie.

- Vi er glade for, at reglen bliver fjernet, men det er lidt sent. Forhåbentlig kan det være med til at sikre, at efteråret bliver en smule bedre, end vi havde håbet på, så der er nogle udlændinge, der kan nå at komme på efterårsferie hos os, siger Kasper Tangsig.

Legoland har endnu ikke ønsket at sætte konkrete tal på, hvor stor en katastrofe coronakrisen har været. Der er dog ikke tale om, at Legolands eksistens er i fare.


Vi har annulleret over 10.000 bookinger, og mange af dem er på baggrund af 6 dages reglen.

Kasper Tangsig, pressechef, Legoland
Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce