x
Annonce
Erhverv

Lejekontrakten er skrevet under: Her åbner studie, galleri og kursuslokale

Her i Gormsgade har det røde hus til venstre stået tomt i et år, men fra 5. marts kommer der nyt liv i butikslokalet, når fotograf Pia Enghild åbner studie, galleri og kursuslokale på adressen. Arkivfoto: Anders Kynde
Med udsigt til Jellingmonumenterne vil fotograf Pia Enghild fremover drive sin virksomhed fra Gormsgade 17. En virksomhed, der kommer til at byde på lidt af hvert.

Jelling: Brugskunst, apotek, blomster og nu reklamefotografi.

Butikslokalet i Gormsgade 17 har dannet rammerne om en række erhverv i nyere tid, og fra næste måned bliver det således fotografen Pia Enghild, der flytter sit firma ind på adressen.

Det oplyser hun i en pressemeddelelse.

- Der er et smukt lys i lokalerne, og det er rigtig vigtigt når man arbejder med fotografi. Og så ligger de jo med den mest unikke udsigt til verdensarven, siger Pia Enghild, der flyttede til Jelling for tre år siden.

Pia Enghild skal drive sin professionelle virksomhed som reklamefotograf fra lokalerne. På referencelisten står både store kunder som Arla og Danpo og mindre virksomheder fra lokalområdet som Thommysminde og Rødkilde Gymnasium.

Annonce

Det er vigtigt, at der er liv omkring stedet. Og jeg forestiller mig, at lokalerne også kan benyttes af andre til eksempelvis weekendkurser, udstillinger, pop-up-shop eller lignende.

Pia Enghild, reklamefotograf

Madfotos og yogahold

Studiet i Gormsgade bliver også galleri og kursuslokale. Her har Pia Enghild en mission om at lære amatørfotografer at tage bedre billeder.

- Det var nærmest ved en tilfældighed, at jeg begyndte at holde kurser i at fotografere mad. Jeg fulgte nogle madbloggere og kunne se, at der var et stort potentiale i at gøre dem bedre til at præsentere maden. Efterhånden er det blevet en stor del af mit job at undervise. Og jeg nyder virkelig at dele ud af min viden om lys og komposition, fortæller hun.

Fotokurserne bliver afholdt om lørdagen og henvender sig til alle, der kan lide at tage billeder af mad. Men de kan også være interessante for entusiaster inden for eksempelvis bagning eller øl samt for café- og kantinepersonale, som i deres arbejde skal præsentere mad på en appetitlig måde.

Derudover kommer Gormsgade 17 også til at være hjemsted for ugentlige yogahold. Her vil instruktør Anne Nyeng undervise i Mindful Hatha Yoga om torsdagen fra klokken 17.30 til 19. Forårsholdet starter 19. marts.

- Det er vigtigt, at der er liv omkring stedet. Og jeg forestiller mig, at lokalerne også kan benyttes af andre til eksempelvis weekendkurser, udstillinger, pop-up-shop eller lignende. Kun fantasien - og hensynet til ovenbo og naboer - sætter grænser, siger fotografen.

Åbningsreception

  • Det nye fotostudie i Gormsgade 17 åbner med en udstilling af Pia Enghilds egne fotografier.
  • Det sker torsdag 5. marts fra klokken 16 til 18.
  • Alle er velkomne.
Pia Enghild flytter sin fotografvirksomhed fra Vejle til Gormsgade i Jelling. Hun har boet i den gamle kongeby de seneste tre år. Arkivfoto: Mette Mørk
Madfotos som dette er noget, man kan lære på Pia Enghilds fotokurser. PR-foto: Pia Enghild
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce