Annonce
Vejle

Boligselskab vil ind på Posthusgrunden

Lejerbo er klar til at involvere sig i NPV's projekt på Posthusgrunden, hvor det almene boligselskab går efter at eje omkring 100 lejeboliger i det reviderede byggeprojekt. Illustration: NPV
Lejerbo Trekanten ser gerne 100 almene boliger - eventuelt ungdomsboliger - som en del af NPV's byggeprojekt på Gammelhavn. Dialogen har været i gang siden 2014.

Vejle: Det har været et krav fra flere af byrådets partier, at udviklingsselskabet NPV åbnede for et bred vifte af boligtyper i det store byggeprojekt på Posthusgrunden.

Det ønske har det nordsjællandske selskab opfyldt ved blandt andet at skabe plads til almene boliger i projektet, hvis lokalplan blev vedtaget i 2016, og siden har været underlagt borgerklager og lokalpolitisk strid.

Da byrådet i sidste uge skulle stemme om Venstres ændringsforslag i den langstrakte politiske kamp for og imod NPV's projekt, stillede partiet på dagen med ikke færre end 11 ændringer og præciseringer til planen.

Et af kompromisforslagets krav lød på, at der også skal ungdoms- og studieboliger ind i karrébyggeriet, og også den del kræver medvirken af en eller flere almene boligforeninger.

Jeg tør ikke sætte en dato på, hvornår vi står med et færdigt byggeri på Posthusgrunden, men jeg håber, at vi er med i første etape af byggeriet.

John Refsgaard, bestyrelsesmedlem i Lejerbo Trekanten

Var til møde før byrådsmøde

Lokalt har NPV inviteret Lejerbo Trekanten med i projektet. Det bekræfter selskabets administrerende direktør Jens Schaumann og tidligere byrådsmedlem John Refsgaard, som i dag sidder i Lejerbo Trekantens bestyrelse.

Så sent som ugen før det afgørende byrådsmøde var han til møde i København med Jens Schaumann, og det var netop for at diskutere Lejerbos rolle og kommende almene boliger i projektet.

- Vi har faktisk været i dialog med NPV siden omkring 2014, om vi vil være med i byggeriet på Posthusgrunden. Det siger vi aldrig nej til, hvis der er mulighed for spændende boliger, og det bliver ikke mindre spændende af, at byrådet nu har besluttet, at der også skal ungdomsboliger ind på Posthusgrunden. Dem har vi ikke mange af i Vejle i dag, siger John Refsgaard.

Annonce

Går efter 100 boliger

Han er ikke formand for Lejerbos bestyrelse, som dog har fordelt opgaverne, så det tidligere byrådsmedlem med sit store netværk repræsenterer bestyrelsen i forhandlinger om nybyggerier i Lejerbo-regi.

- Vi kunne godt se omkring 100 almene boliger på Posthusgrunden, og har byrådet et ønske om, at det mest skal være ungdomsboliger, er vi klar til det, siger John Refsgaard.

Projektet kræver - som alle andre almene byggeprojekter - netop byrådets godkendelse, idet kommunen skal stille med en garanti for en del af låneoptagelsen til byggeriet.

- Når vi går med, er det fordi, vi synes, at byggeriet ligger bynært og centralt ligesom AAB, der lige nu bygger ungdomsboliger i Danmarksgade. Det er altid interessant. Ikke mindst når det gælder unge, vi har jo set eksempler som Ungbo, der byggede ungdomsboliger ude i Grejsdalen. De var svære at leje ud, for de unge vil bo midt i byen, siger John Refsgaard.

Annonce

Roser planens modstandere

I sin tid som byrådsmedlem bakkede han op om byggeprojektet på Gammelhavn, men han roser den del af byrådet, der har kæmpet for at få ændret den oprindelige plan.

- Jeg vil gerne rose byrådet for at holde fast og give planen modstand, men NPV skal også have ros for at lytte og tilrette projektet med mere grønt og mindre butikker. Vi haft en god dialog med Jens Schaumann hele vejen igennem, siger John Refsgaard.

Han tør ikke sætte en dato på, hvornår han forventer, at Lejerbo står med en ny og færdig afdeling på Posthusgrunden. Og selve placeringen i det store karrébyggeri er endnu ikke på plads.

- Bliver det ungdomsboliger, bliver det nok ud mod Fredericiavej, fordi de unge går ikke så meget op i, om der er altan. Det skal der være, hvis det bliver almene boliger, for vi har svært ved at leje boliger ud uden altan, siger repræsentanten for Lejerbo, der har omkring 950 boliger i Vejle Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce