Annonce
Vejle

Lejerne står i kø til nyt boligprojekt i centrum

Lokalformand for Domea Jens Anker Gjelstrup roste håndværkerne og samarbejdet med entreprenøren KPC og Vejle Kommune ved torsdagens rejsegilde. Foto: Yilmaz Polat

Op mod 400 har vist interesse for Domeas nye udlejningsejendom og salget af ejerlejligheder går også strygende

Annonce

Vejle: Et rejsegilde markerer almindeligvis, at tagspærene er på plads over et nybyggeri.

Derfor var det unægtelig noget sent, at boligselskabet Domea og entreprenørvirksomheden KPC fra Herning torsdag holdt rejsegilde over to trekantede etageejendomme i Havneparken.

Byggeprojektet Trianglen har rejst sig i hastigt tempo siden første spadestik for et år siden.

- Men vi har ventet, til vi var sikre på godt vejr, lød det med et smil fra afdelingschef i Domea, Kurt Thomsen, da han bød velkommen til rejsegildet.

Slagterigrund blev til Havneparken

I 2001 købte entreprenørselskabet KPC den 35.000 kvadratmeter store slagterigrund af Vejle Kommune for 50 millioner kroner. Grunden husede indtil starten af 1990'erne Tulips slagteri.KPC havde i første omgang planer om at opføre to 20 etager høje huse på grunden. Efter borgerprotester blev projektet barberet ned til et højhus på 17 etager, der i dag er kendt som Den Hvide Facet.

Samtidigt opførte KPC en række boligejendomme og i tidens løb er blandt andet kommunens jobcenter kommet til.

Trianglen er det seneste projekt - to trekantede boligejendomme på henholdsvis ni og 11 etager. Det højeste rummer 32 ejerlejligheder, det lidt mindre 27 almene boliger.

Sådan tager det nye byggeri sig ud i fiskeøje-perspektiv - her ved torsdagens rejsegilde, der havde samlet mange gæster. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Indflytning om fire måneder

Snart kan han og afdelingsformand Jens-Anker Gjelstrup byde velkommen til de første lejere. Efter planen er der indflytning i Domeas del af projektet midt i september. Og lejerne står i kø for at få lov at leje en af de 27 lejligheder i det ni etager høje hus. På interesselisten har Domea 400 navne.

Hos den to etager højere nabo er der også godt gang i salget. Ifølge KPCs topchef og ejer, Kurt Poulsen, er 75 procent af de 32 boliger allerede solgt:

- Så man må sige, at projektet er blevet godt modtaget af både lejere og købere, konstaterede Kurt Poulsen, da han fik ordet ved rejsegildet.

Her glædede han sig over, at mange års arbejde med området har båret frugt. KPC købte den tidligere Tulip slagteri-grund af Vejle Kommune i 2001:

- De første år gik det stærkt med byggeri af blandt andet højhuset Den Hvide Facet og kommunens jobcenter. Men som så mange andre steder gik alt i stå med finanskrisen i 2008. Nu er der heldigvis kommet gang i byggeriet igen og vi har kun et projekt tilbage i området; de ungdomsboliger vi skal bygge for AAB ud mod banegården, sagde Kurt Poulsen.

KPC-direktør Kurt Poulsen var glad for at vende tilbage til Havneparken i Vejle. 18 år efter at hans selskab KPC købte Tulip-grunden af Vejle Kommune. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Omstridt handel

Lokalformand Jens-Anker Gjelstrup var i sin tid en af de byrådspolitikere, der var med til handlen med Tulip Slagteriet, hvor slagteriet i bytte for området ved havnen fik en byggegrund ved Viborgvej på Nørremarken. Sagen indbragte de involverede byrådsmedlemmer en bod på 30.000 kroner - men Jens Anker-Gjelstrup mener, at historien har vist, at det var en god handel for Vejle Kommune.

Nu har han som formand for Domea Vejle været med til at udfylde en af de tomme byggegrunde på den tidligere slagterigrund. Ifølge det forhenværende byrådsmedlem for de konservative var det netop tanken bag købet af grunden:

- Vi ønskede et område med en blanding af boligformerne - både leje og ejerboliger plus offentligt byggeri. Og det har vi i dag, konstaterede han fra talerstolen.

Annonce

Mangel på almene boliger

Her gentog han et ønske om kommunal hjælp til flere almene boliger i Vejle:

- Lige nu har ingen boligforeninger ledige boliger, og inden 40 procent af beboerne i Finlandsparken skal finde ny bolig som følge af regeringens ghettoplan, skal vi have sikret nye lejemål til dem, konstaterede Jens-Anker Gjelstrup.

Umiddelbart fik han ikke et nagelfast løfte fra borgmester Jens Ejner Christensen (V), der overtog talerstolen. Men han anerkendte, at Vejle er inde i en positiv udvikling, der skaber pres på boligmarkedet:

- Så vi ved godt, at der skal være et sted for nye familier at flytte hen. Typisk starter de jo med at leje sig ind, lød det fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce