Annonce
Erhverv

Lejligheder skifter hænder, og byinvest-selskab er blevet solgt

Ole Nørgaard Andersen og Rikke Breinbjerg i Nama Parken, hvor seks lejligheder nu skifter ejer fra Nørre Snede Byinvest til selskabet Ripevial - sidstnævnte med Rikke Breinbjerg som direktør. Foto: Peter Hald
Nørre Snede Byinvest ApS er blevet solgt til selskabet Ripevial. Det medfører, at lejligheder i Nama Parken skifter ejer.

Nr. Snede: Et vigtigt kapitel i Nørre Snedes udvikling er slut, og et nyt kan begynde. Anpartsselskabet Nørre Snede Byinvest ApS, der var med til at bane vejen for det nye boligbyggeri Nama Parken, er nu blevet solgt til firmaet Ripevial.

Indehaverne af Ripevial er parret Rikke og Per Breinbjerg (sidstnævnte er direktør i entreprenørfirmaet EMR), og handlen med byinvest-selskabet betyder, at seks lejligheder i Nama Parken skifter ejer, og selskabet Nørre Snede Byinvest ApS skifter navn til Ripevial Boliger.

- Ved at overtage Nørre Snede Byinvest, overtager vi også ejerskabet af seks lejligheder i Nama Parken 4. I forvejen havde vi investeret i den anden blok, og det er nu sammenlagt 18 lejligheder i Nama Parken, som vi er ejer af, forklarer Rikke Breinbjerg, der bliver direktør for Ripevial.

Annonce

Rikke Breinbjerg understreger, at hun fortsætter med at drive sin tøjbutik i Rosengade, Rikkes Butik.

Navnet Ripevial er i øvrigt en sammentrækning af hendes og ægtemandens samt børnene Victoria og Alexanders fornavne - de to sidstnævnte er dog ikke medejere af selskabet.

Det kun et år gamle Nama-byggeri kom godt fra start, da de fleste af lejlighederne hurtigt blev afsat. Men for seks af lejlighedernes vedkommende har det taget lidt længere tid.

- Udviklingen er gået i retning af, at der er størst interesse for at leje lejlighederne, og de seks lejligheder, som vi nu har overtaget, er derfor blevet til leje-lejligheder, selv om muligheden for at købe stadig er der. Nu er de tre af de seks lejligheder blevet lejet ud, og jeg er sikker på, at de sidste tre lejligheder nok skal blive lejet ud, siger Rikke Breinbjerg.

Sammensætningen af beboerne er ret blandet. Der er både ældre og yngre beboere, tilflyttere og lokale.

Fra fabrik til huse

Ud over det rent praktiske i handlen er der også tale om en ny udvikling i i Nørre Snedes historie som by.

Nørre Snede Byinvest ApS, der blev stiftet i 2016, har nemlig haft en stor indflydelse på byudviklingen i Nørre Snede. Formanden for selskabet, Ole Nørgaard Andersen, har tidligere ejet den gamle Nama maskinfabrik, der blev revet ned i 2019 for at give plads til de nye boliger. Forinden havde fabrikken været ude af drift i en længere periode. Ole Nørgaard Andersen solgte maskinfabrikken i 2007, men efter at have skiftet ejer nogle gange, måtte virksomheden dreje nøglen om i 2015. Herefter opstod ideen om det store boligprojekt Nama parken, og Nørre Snede Byinvest blev stiftet.

Der var ikke langt fra tanke til handling, og bymidten i Nørre Snede blev radikalt forandret. Ud over Nama Parken, der består af to boligblokke med i alt 26 lejligheder, skød Rosenhaven op ved siden af i form af 21 tæt-lave lejeboliger.

Rosenhaven drives af boligselskabet Domea, men undervejs i processen har der været tæt dialog med Nørre Snede Nyinvest og Ikast-Brande Kommune.

Ole Nørgaard Andersen viser her et kort med den gamle Nama Fabrik, som han var direktør for frem til 2007. Ved fabrikken lå der et lille hus, hvor Ole Nørgaard Andersen voksede op. Nu bor han næsten på samme sted, nemlig i Nama Parken. Rikke Breinbjerg kender også Nama fabrikken godt, da hun engang har arbejdet der som sekretær og indkøbsassistent. Foto: Peter Hald

Ole Nørgaard Andersen og hustruen Signe er selv flyttet ind i Nama Parken, og han er yderst tilfreds med, at bebyggelsen nu ser ud til at blive fyldt helt op.

- Det giver god mening at konvertere de sidste lejligheder til leje-lejligheder. Det har vist sig, at hvis man er over en vis alder, kan det være svært at få finansieret køb af en ejerlejlighed her i Nørre Snede, men der er mange, der gerne vil leje lejligheder og slippe at passe en have og vedligeholde et hus, siger Ole Nørgaard Andersen.

De tre ledige lejligheder i Nama Parken er af forskellig størrelse. Den mindste er på 82 kvadratmeter og ligger i stueplan. Her er den månedlige husleje på 6395 kroner plus forbrug. Dernæst er der en 99 kvadratmeter stor lejlighed på 1. sal til en månedlig husleje på 7475 kroner, og endelig en lejlighed på 128 kvadratmeter ligeledes på 1.sal til 9450 kroner om måneden.

Annonce

Nabo-byggeri på vej

Nama Parken er blevet fulgt med interesse i flere nabobyer, da måden at gennemføre det på var ret ny. Snart kommer der i øvrigt endnu en nyskabelse i Nama Parken. Der bliver nemlig installeret i alt 10 ladestationer til elbiler.

Som selskab vil Ripevial nok ikke kaste sig ud i så store byggeprojekter som Nørre Snede Byinvest gjorde med Nama Parken, men Rikke Breinbjerg afviser ikke, at Ripevial kan finde på at engagere sig i andre boligprojekter, dog i mindre omfang:

- Vi finder nok på nogle sjove ting, siger hun.

Som en krølle på historien, så barsler Ikast-Brande Kommune om nogle måneder med en ny lokalplan, der skal bane vejen for, at et gammelt snedkerværksted på Vinkelvej 3 lige overfor Nama Parken kan rives ned og give plads til en etageejendom med i alt seks lejligheder. Dette projekt sættes i gang af grundens ejer Stig Andersson, der dog ikke har nogen forbindelse til hverken Nørre Snede Byinvest eller selskabet Ripevial.

Nama Parken består af to blokke med i alt 26 lejligheder. På billedet ses også Ole Nørgaard Andersen og Rikke Breinbjerg. Foto: Peter Hald
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce