Annonce
Børkop

Lejr kunne ikke sælges - Nu rives den ned

Mørkholtlejren fra 1934 har vist sig at være svær at sælge. Efter to et halvt år på salgsmarkedet har DGI nu opgivet og river lejren ned. Arkivfoto
Mørkholt - Mørkholtlejren har gennem mere end 80 år dannet rammerne for mange lejrskoler, hytteture, fester og andre sociale sammenkomster.

Men nu er det snart slut. Mørkholtlejren har været til salg siden efteråret 2013, men nu har DGI, der ejer lejren, opgivet at sælge.

- Vi har besluttet at rive lejren ned og lade grunden henligge eller sætte den til salg. Det kommer an på markedet, siger direktør for DGI Sydøstjylland Peer Stokholm.

I første omgang har DGI spurgt Vejle Kommune, om den kan bruge bygningen til noget, inden den bliver fjernet.

Lejren har ikke været lejet ud i hele salgsperioden, men DGI har holdt bygningerne ved lige, så de stadig er gode nok til, at man kan bruge dem.

- Hvis der skulle være nogen interesserede, kan man stadig nå at henvende sig til mig. I princippet er bygningerne gode nok til, at man kunne bruge det som sommerhus og flytte derud, siger Peer Stokholm.

DGI havde regnet med, at man kunne sælge den gamle lejrskole til udstykning til sommerhusgrunde. Men jordbundsundersøgelser har vist, at der er nogle mindre sætninger og skred på grunden. Det betyder, at der formentlig ikke kan udstykkes mere end tre-fire grunde på den knap 8000 kvadratmeter store grund. Det var årsagen til, at den købsaftale, der var underskrevet i juni, endte med at blive revet i stykker.
Lejren var i første omgang vurderet til 7,5 millioner og blev udbudt i en budrunde, inden den røg i almindeligt mæglersalg. Den ventes fjernet i foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce