Annonce
Livsstil

Lene, Rikke Pippi og Christina bag stor hundeudstilling  i weekenden: Alle indtægter går til at knække cancer

Der er mange måder, man kan samle ind til Knæk Cancer, men en hundeudstilling hører man ikke så ofte om. Men sådan bliver det i denne weekend, hvor Lene Sørensen (fra venstre), Rikke Pippi Vind og Christina Graugaard-Nielsen har lokket hunde fra hele landet til hallen i Vester Nebel-Øster Starup. Foto: Søren Gylling
Hvorfor ikke lave en hundeudstilling til gavn for Knæk Cancer? Det spørgsmål stillede tre kvinder sig selv, og denne lørdag er det så, at udstillingen bliver afviklet. Et stort overskud er sikret allerede.

Øster Starup/Vester Nebel: Med 162 tilmeldte hunde er der fuldt hus, når hallen i Øster Starup-Vester Nebel på lørdag danner rammen om en stor hundeudstilling. Det er hunde fra hele landet, som sætter kurs mod Kolding Kommune for at deltage.

Og hundeejerne er samtidig med til at støtte et godt formål. Deltagergebyret på 150 kroner per hund går nemlig kvit og frit til Knæk Cancer, og det samme gælder for alle indtægterne fra den tombola, som lørdagens gæster kan deltage i. Gæsterne har tilmed lidt ekstra at købe lodder for, da de til gengæld kommer indenfor ganske gratis.

- Som det ser ud nu, når alle vores udgifter er trukket fra, så har vi på forhånd et overskud på 21.000 kroner, som kommer til at gå til Knæk Cancer. Hertil kommer så de penge, vi kommer til at tjene i løbet af dagen, siger Christina Graugaard-Nielsen.

Annonce

Der gik sport i den

Christina Graugaard-Nielsen er talsmand for den trio af kvinder, der har taget initiativ til hundeudstillingen. Hun har ikke selv hørt tidligere om en hundeudstilling, som bliver afviklet til gavn for Knæk Cancer, men nu skal det altså være.

- Jeg har selv en mand, der har haft cancer, og alle familier kender vel nogen, som er berørt at sygdommen på den ene eller anden måde. Derfor sad jeg og en veninde en dag og talte om, at vi gerne ville lave noget til gavn for Knæk Cancer, og da vi først havde fået ideen om at lave en hundeudstilling, gik der hurtigt sport i den, fortæller Christina.

Det betyder blandt andet, at de har været ude at skaffe rigtig mange sponsorgaver til deres tombola. Hertil er det strømmet ind med tilmeldinger, og blandt andet har flere hundeejere end forventet tilmeldt hunde, som har stamtavle, siger Christina Graugaard-Nielsen:

- Vi har lagt stor vægt på, at det først og fremmest skal være et hyggeligt arrangement, som samler ind til et godt formål, så derfor havde vi ikke regnet med at få så mange hunde med stamtavle til at deltage. Jeg vil tro, at det er fifty-fifty med hunde med og uden stamtavle, som man kan komme og se, siger Christina.

Annonce

Klar til gentagelse

Hun arrangerer udstillingen sammen med Rikke Pippi Vind fra Hjarup og Lene Sørensen fra Børkop. Selv er Christina fra Viuf.

Hvis hundeudstillingen går hen og bliver en succes, har trioen planer om en gentagelse. Faktisk er der planer om, at udstillingen kan blive en fast begivenhed både sommer og vinter.

- Vi kunne sagtens være det dobbelte, men i hallen er der et maksimum for, hvor mange vi kan være indenfor. Derfor overvejer vi, om vi skal lave en sommerudgave udenfor, hvor der kan være mange flere tilmeldte hunde samlet, siger Christina, som allerede har en venteliste med hunde, der gerne vil være med til en gentagelse af udstillingen.

Hundeudstillingen

  • Hundeudstillingen åbner lørdag den 9. oktober klokken 10, hvor bedømmelserne går i gang. Der er pause fra 13.30 til 14. Forventet afslutning omkring klokken 17.
  • Den foregår i Øster Starup-Vester Nebel Hallen.
  • Se mere på Facebook under "Knæk cancer i hundenes tegn".
De tre kvinder fortæller, at adskillige sponsorer selv har henvendt sig, da de hørte om arrangementet. Foto: Søren Gylling
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Storfamilien Junkers tag er styrtet ned i regnvejret: - Tingene bliver nemmere af, at vi ikke sætter os ned og er kede af det

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Alarm 112

Nedrevet køreledning: Togtrafikken er gået i stå mellem Jylland og Fyn

Alarm 112

Slam! sagde det: Lastvognen var for høj til broen: Lyskryds sat ud af kraft

Vejle Boldklub

VB-træner Peter Sørensen er fortsat uden sejr; vi har spillet til mere, end vi fik

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Livsstil

Kite-surfing på oversvømmelser: Fire mand tog en hurtig morgentur på regnmasserne

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Vejle For abonnenter

Vejlenserne bider til: Burgeren er vigtigere end klimaet i en uge, hvor højvandsvagten sover med gummistøvlerne på

Vejle

Silende regn er skiftet til byger: Højvandsvagten stod op klokken tre i nat for at tjekke en vigtig ting

Annonce