Annonce
Jelling

Da Lene tog på indkøbstur, brød tyven ind

En indbrudstyv brød søndag aften ind i Lene Damsbos hjem gennem soveværelsevinduet, mens hun var ude at handle i 35 minutter. Foto: Anders Kynde
I 35 minutter var Lene Damsbo væk fra hjemmet for at handle i Rema 1000. På den tid nåede en tyv at bryde ind i huset og stjæle flere ting.

Jelling: To computere, tre guldringe, 1500 kroner fra sønnens sparebøsse samt lidt euro.

- Og så var der i køkkenet en pose med fem gamle, aflagte mobiltelefoner. De skulle bare smides ud. Men der er taget to mobiltelefoner fra posen, lyder det fra Lene Damsbo.

Søndag aften i tidsrummet klokken 18.10 til 18.45 var hendes hjem i Dalvænget udsat for indbrud. Det skete, mens hun var i Rema 1000 for at handle.

Annonce


Alt var mørkt på ejendommen, og det signalerede tydeligt, at der ikke var nogen hjemme. Så jeg vælger at tro på, at det var tilfældigt, at indbrudstyven passerede mit hus, kort efter jeg var kørt afsted.

Lene Damsbo


Selv om indbrudstyven lykkedes at stikke af med flere genstande, er det ikke de mistede ting, der nager hende dagen efter, da avisen er på besøg.

De fleste skuffer og skabe blev åbnet, men tyvens udbytte var sparsomt. Foto: Anders Kynde

- Guldringene havde jeg arvet fra min mor, så dem er jeg ærgerlig over at have mistet. Men det værste er egentlig følelsen af, at indbrudstyven måske har stået og ventet på, at jeg tog afsted og derefter brudt ind i huset og gennemsøgt alle rum, skuffer og skabe for værdier, fortæller Lene Damsbo, som påpeger, at Dalvænget er en lukket vej, hvor man kun kommer, hvis man er beboer eller har et ærinde.

- Men det kan også bare være tilfældigt. Det var en jo søndag aften ved spisetid. Alt var mørkt på ejendommen, og det signalerede tydeligt, at der ikke var nogen hjemme. Så jeg vælger at tro på, at det var tilfældigt, at indbrudstyven passerede mit hus, kort efter jeg var kørt afsted, tilføjer hun.

Væltet tørrestativ

Lene Damsbo fortæller, at hun havde været alene hjemme hele søndagen, mens hendes tre teenagebørn var hos deres far.

- Jeg havde haft elektriske stearinlys tændt, men slukkede for at spare på strømmen, inden jeg tog på indkøb omkring klokken 18.10. Normalt ville jeg have taget cyklen, men fordi jeg skulle handle for en anden person i byen, valgte jeg at bruge bilen, og på den måde så huset også mere forladt ud, fordi bilen var væk fra indkørslen, forklarer hun.

Fokus på indbrud

  • Efter flere tilfælde sætter vi de kommende dage spot på indbrudsproblemet i Jelling.
  • Siden 2019 har der været mindst 40 indbrud i byen, viser en optælling, men der har højst sandsynlig været langt flere tilfælde - blandt andet medvirker indbrudsforsøg ikke i denne optælling.
  • Hvis der er noget, vi skal undersøge nærmere, er du velkommen til at give et praj til journalist Anders Kynde på mail ankyn@vafo.dk eller telefon 79124591.

35 minutter senere var hun hjemme igen på Dalvænget.

- I første omgang tænker jeg ikke over, at der er sket noget. Godt nok studsede jeg over, at tørrestativet var væltet, og at der lå et visnet blad på gulvet. Jeg kunne også mærke, at det trak, men det var bare sikkert bare kommet, efter jeg var gået indenfor, var min umiddelbare tanke, fortæller Lene Damsbo.

Men da hun trådte indenfor i badeværelset, gik det med det samme op for hende, hvad der var sket.

Jord på gulvet viser, at potteplanterne i vindueskarmen har været en tur på gulvet, efter at indbrudstyven valgte soveværelsesvinduet som indgang til boligen. Foto: Anders Kynde

- Skaber og skuffer stod åbne. Der havde været indbrud. Jeg blev skrækslagen og skyndte mig at ringe til naboen og få ham til at komme forbi, for jeg vidste jo ikke, om tyven stadig var huset, fortæller hun.

Hun blev i badeværelset, indtil naboen kom kort efter. Indbrudstyven var væk, og den åbne terrassedør i stuen indikerede tyvens flugtvej og forklarede samtidig, hvorfor Lene Damsbo få minutter forinden undrede sig over, at der var træk i huset.

Annonce

Naboer advaret

Politiet blev kontaktet omkring klokken 19, men kunne først komme frem klokken 23.15. I mellemtiden fik Lene Damsbo besked på ikke at røre ved noget, så hun tilbragte aftenen på sofaen foran fjernsynet, mens hun ventede på politiet.

- Jeg undrede mig lidt over, hvordan indbrudstyven var kommet ind, for der var ikke ødelagt nogle døre eller vinduer. Men politiet fandt frem til, at det var sket igennem soveværelsesvinduet, som var blevet åbnet med en skruetrækker, forklarer hun.

Det er svært at se, men det lille indhak er et tegn på, at der er brugt en skruetrækker til at åbne vinduet med. Foto: Anders Kynde

Kort efter indbruddet fortalte Lene Damsbo om hendes oplevelse i et opslag på Facebook-gruppen "Det sker i Jelling".

- Jeg ville gerne advare andre i området, hvis nu indbrudstyven skulle finde på at slå til igen. Ifølge politiet er risikoen for, at vedkommende vender tilbage til mit hjem, meget lille, da jeg ikke har så mange ting, der er attraktive for en indbrudstyv, siger hun.

- Derfor regner jeg heller ikke med, at jeg skal til at investere i tyverialarmer og videoovervågning, men jeg kommer nok til at lade mere lys stå tændt fremover, når jeg ikke er hjemme, tilføjer hun.

Kunne du falde i søvn søndag nat?

- Ja, ja, det var ikke noget problem. Jeg drak et glas strawberry daiquiri (drink, red.) klokken 23.30, hvilket jeg normalvis aldrig gør, men så sov jeg tungt og godt, siger hun med et smil.

- Det er ubehageligt at vide, at nogen har gået rundt i hele mit hus, mens jeg ikke har været hjemme, siger Lene Damsbo. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce