Annonce
Give

Lettelse og ny optimisme på Give-Egnens Museum

Bestyrelsesformanden for Give-Egnens Museum, René Gotfredsen Nielsen, mener fortsat, at statsanerkendelsen er vigtig for museet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
En kommunal bevilling fjerner lang tids usikkerhed på Give-Egnens Museum. Nu kan der arbejdes målrettet med jubilæum og fremtid.
Give: Flere måneders usikkerhed om Give-Egnens Museums fremtid blev fjernet, da Vejle Kommunes økonomiudvalg i denne uge bevilgede de godt to millioner kroner til museet.
- Det er vi meget glade og taknemmelige for. Det betyder, at vi nu kan komme videre med føre den handlingsplan, der skal sikre statsanerkendelsen, ud i livet. Med statsanerkendelsen på plads kan vi så få arbejdsro til at gøre det, vi egentlig er her for, nemlig udstille og fortælle, siger René Gotfredsen Nielsen.
Den kommunale bevilling er en nødvendig forudsætning for at museet kan gennemføre den handlingsplan, som Slots- og Kulturstyrelsen har godkendt som en forudsætning for at lade Give-Egnens Museum bevare sin statsanerkendelse.
Annonce
I modsætning til eksempelvis kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) mener René Gotfredsen Nielsen, at statsanerkendelsen har stor betydning for museet.

Højner kvaliteten

- Det er med til at holde et højt fagligt niveau på hele museet. Hvis vi ikke har statsanerkendelsen er risikoen for, at kvaliteten lige så stille daler i hvert fald større. Det vil betyde færre besøgende, dårligere økonomi og dermed også at museet ender i den dødsspiral, vi for alt i verden skal undgå at komme i, siger René Gotfredsen Nielsen.
En sådan udvikling vil efter hans mening også gøre det stadigt mere vanskeligt at tiltrække fagligt dygtige medarbejdere. Det vil også være med til at trække kvaliteten på museet ned.
Det vil måske ske langsomt, men det vil ske. For selv om de frivillige er dygtige og et uundværligt gode for museet, kan de ikke på samme måde som de uddannede fagpersoner sikre det faglige niveau og den faglige formidling, der gør museet værd at besøge igen og igen.
For museet er værd at besøge igen og igen. Det viser blandt andet den tilfredshedsundersøgelse, som Slots- og Kulturstyrelsen gennemførte i en række år. Her var Give-Egnens Museum fast installeret i toppen.
Undersøgelsen foregik blandt alle landets statsanerkendte museer og både i 2010 og 2011 blev Give-Egnens Museum topscorer. På en skala fra 0 til 10 scorede GEM 9,1 i gennemsnit i 2010 og det var det højeste blandt alle museer.
Annonce

De gjorde det igen

Det kunne ikke gøres bedre. Og dog. Året efter blev den flotte score slået, da et museum nåede formidable 9,4 som et gennemsnit i den samlede vurdering. Det var Give-Egnens Museum, der nåede op på 9,4.
- Naturligvis, ville man sige sige her på egnen.
I dag foreligger resultaterne af brugernes tilfredshed med et museumsbesøg som et landsgennemsnit. De enkelte museer er ikke skilt ud hver for sig.
Det er de til gengæld, når de udtages til kvalitetskontrol. Det har Give-Egnens museum været et par gange og hver gang har først Kulturstyrelsen, siden Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS), stillet specifikke krav til GEM.
Denne gang var det dog ikke blot et krav om forbedringer af arbejdsgange, samlinger og forskning på Give-Egnens Museum. Da SLKS havde havde godkendt museets forslag til at imødekomme kravene, kom der også krav om en garanti for finansieringen.
- Finansieringen er på plads nu, så nu kan vi komme videre med at få selve planen gennemført, siger René Gotfredsen Nielsen.
Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce