Annonce
Give

Lettelse og ny optimisme på Give-Egnens Museum

Bestyrelsesformanden for Give-Egnens Museum, René Gotfredsen Nielsen, mener fortsat, at statsanerkendelsen er vigtig for museet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
En kommunal bevilling fjerner lang tids usikkerhed på Give-Egnens Museum. Nu kan der arbejdes målrettet med jubilæum og fremtid.
Give: Flere måneders usikkerhed om Give-Egnens Museums fremtid blev fjernet, da Vejle Kommunes økonomiudvalg i denne uge bevilgede de godt to millioner kroner til museet.
- Det er vi meget glade og taknemmelige for. Det betyder, at vi nu kan komme videre med føre den handlingsplan, der skal sikre statsanerkendelsen, ud i livet. Med statsanerkendelsen på plads kan vi så få arbejdsro til at gøre det, vi egentlig er her for, nemlig udstille og fortælle, siger René Gotfredsen Nielsen.
Den kommunale bevilling er en nødvendig forudsætning for at museet kan gennemføre den handlingsplan, som Slots- og Kulturstyrelsen har godkendt som en forudsætning for at lade Give-Egnens Museum bevare sin statsanerkendelse.
Annonce
I modsætning til eksempelvis kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) mener René Gotfredsen Nielsen, at statsanerkendelsen har stor betydning for museet.

Højner kvaliteten

- Det er med til at holde et højt fagligt niveau på hele museet. Hvis vi ikke har statsanerkendelsen er risikoen for, at kvaliteten lige så stille daler i hvert fald større. Det vil betyde færre besøgende, dårligere økonomi og dermed også at museet ender i den dødsspiral, vi for alt i verden skal undgå at komme i, siger René Gotfredsen Nielsen.
En sådan udvikling vil efter hans mening også gøre det stadigt mere vanskeligt at tiltrække fagligt dygtige medarbejdere. Det vil også være med til at trække kvaliteten på museet ned.
Det vil måske ske langsomt, men det vil ske. For selv om de frivillige er dygtige og et uundværligt gode for museet, kan de ikke på samme måde som de uddannede fagpersoner sikre det faglige niveau og den faglige formidling, der gør museet værd at besøge igen og igen.
For museet er værd at besøge igen og igen. Det viser blandt andet den tilfredshedsundersøgelse, som Slots- og Kulturstyrelsen gennemførte i en række år. Her var Give-Egnens Museum fast installeret i toppen.
Undersøgelsen foregik blandt alle landets statsanerkendte museer og både i 2010 og 2011 blev Give-Egnens Museum topscorer. På en skala fra 0 til 10 scorede GEM 9,1 i gennemsnit i 2010 og det var det højeste blandt alle museer.
Annonce

De gjorde det igen

Det kunne ikke gøres bedre. Og dog. Året efter blev den flotte score slået, da et museum nåede formidable 9,4 som et gennemsnit i den samlede vurdering. Det var Give-Egnens Museum, der nåede op på 9,4.
- Naturligvis, ville man sige sige her på egnen.
I dag foreligger resultaterne af brugernes tilfredshed med et museumsbesøg som et landsgennemsnit. De enkelte museer er ikke skilt ud hver for sig.
Det er de til gengæld, når de udtages til kvalitetskontrol. Det har Give-Egnens museum været et par gange og hver gang har først Kulturstyrelsen, siden Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS), stillet specifikke krav til GEM.
Denne gang var det dog ikke blot et krav om forbedringer af arbejdsgange, samlinger og forskning på Give-Egnens Museum. Da SLKS havde havde godkendt museets forslag til at imødekomme kravene, kom der også krav om en garanti for finansieringen.
- Finansieringen er på plads nu, så nu kan vi komme videre med at få selve planen gennemført, siger René Gotfredsen Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Krondiamantbryllup i Give

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce