Annonce
Vejle

Leukæmiramte Mathias fik sit ønske opfyldt

Mathias fandt hurtigt sin plads i vognen bag på mooncar'en. Her ses han sammen med sine forældre, Torben og Pia Mohr.
Den 9. juli 2009 brød tilværelsen sammen for familien Mohr i Grindsted. Det var den dag, forældrene Torben og Pia fik besked om, at deres dengang 19 måneder gamle søn Mathias, havde leukæmi. - Det var faktisk en meget mærkelig besked at få. For på den ene side var det en lettelse - efter et langt sygdomsforløb - endelig at få en diagnose på Mathias. Omvendt brød vores verden sammen. For vi vidste, at dette selvfølgelig var alvorligt, siger Pia Mohr, der, lige siden lægerne konstaterede kræften, har haft orlov fra arbejdsmarkedet. - På Odense Universitetshospital fik vi at vide, at en af os forældre skulle tage tre års orlov. For Mathias skulle skiftevis være hjemme og på sygehuset for at få kemo. Når han var derhjemme, måtte han ikke være sammen med en masse andre børn, da kemoen har smadret hans immunforsvar, fortæller hun. Efter to år med kemoterapi samt utallige ture mellem Odense og Grindsted har Mathias det heldigvis rigtig godt. Til januar er det slut med kemoen, og så venter yderligere et halvt års karantæne fra andre mennesker, inden Mathias forhåbentlig kan genoptage livet som en frisk og rask dreng.
Annonce

Stort ønske opfyldt

Under sine ophold på børnecancerafdelingen på Odense Universitetshospital er Mathias blevet forelsket i de mooncars, som sygehuset råder over. - Via vores kontakt med andre forældre til kræftramte børn fandt vi Foreningen Ønsk, der opfylder ønsker for syge børn. Dem skrev vi til og heldigvis gav det et flot resultat, siger Pia Mohr og kigger med et stort smil på Mathias, der allerede sidder i mooncar'en, som firmaet Tress netop har leveret. - Man kan jo se hvor glad han er for den. Det er et dejligt syn, siger Pia Mohr.
Annonce

Fantastisk kommune

Også Mathias' far, Torben, har brugt meget tid sammen med resten af familien. - Heldigvis har min arbejdsgiver, Mærsk Olie & Gas i Esbjerg, haft fuld forståelse for min situation. Jeg fik en måneds orlov til at begynde med, og siden har jeg bare kunnet tage af sted, når jeg har haft behov for det. Men en medvirkende faktor til, at vi også i dag kan hænge sammen som familie, er Billund Kommune, der skal have stor ros for deres håndtering af en familie i krise. Vi fik uden problemer stillet hjælp til rådighed tre timer hver dag. Vi har fået en flot behandling af Billund Kommune. De har svaret hurtigt tilbage på de henvendelser, vi er kommet med, og vi har aldrig skullet tigge og bede om noget. Den ros skal de have, siger Torben Mohr.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Give starter ligaen i København

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce