Annonce
Kultur

Lider din forening af corona? Vejle giver foreningslivet en hånd

Mens foreningslivet er ved at gå i sort under trykket fra coronaen, forbereder Vejle Kommune en hjælpeaktion. - Vi skal sikre, at vi har et foreningsliv både nu og i fremtiden, siger formanden for kultur- og idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen (K). Arkivfoto: Yilmaz Polat
Vejle Kommune er klar til at forsøge at hjælpe de hårdest ramte foreninger under coronaen. Nogle af dem er i fare for lukning.

Vejle: Coronaen kan betyde døden for dele af foreningslivet. Derfor har kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd besluttet at give de mest pressede foreninger mulighed for at søge støtte.

- Vi har en ramme på seks millioner kroner, der skal gå til flere forskellige indsatser mod følger af coronaen. Vi har derfor åbnet for, at man kan ansøge os om støtte. Målet er at prøve at afdække foreningernes behov. De er meget forskellige, og vi kender dem ikke, siger formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K).

Ingen gavebod

Han understreger nok en gang, at kommunen ikke kan dække tabene 1:1, og han lover også, at ansøgningerne vil blive underkastet et kritisk blik. Ingen gavebod her.

- Foreningerne skal først søge hos staten, og derefter hvad der måtte være af andre nye hjælpepakker. Der er også en mulighed hos DGI. Men vores mål er at sikre, at vi har et foreningsliv både nu og til næste år, siger han.

De økonomisk trængte foreninger kan søge støtte til aflyste arrangementer og aktiviteter samt udgifter til rengøring og værnemidler for perioden 1. marts til 31. december 2020.


Efter et hårdt forår er nogle af vores foreninger simpelthen i fare for at måtte dreje nøglen om. Derfor er vi forpligtiget til at gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de mest trængte foreninger.

Dan Arnløv Jørgensen


Foreninger og institutioner i Vejle Kommune, der har et folkeoplysende eller kulturelt alment formål, er non-profit, og som har lidt et ikke-uvæsentligt økonomisk tab som følge af nedlukningen, kan ansøge.

Det omfatter primært tab i forbindelse med aflyste arrangementer og aktiviteter samt ekstra udgifter til rengøring og værnemidler som følge af de statslige restriktioner i perioden 1. marts til 31. december 2020.

Der kan ansøges elektronisk frem til 15. december via Vejle Kommunes hjemmeside.

Annonce

I fare for at dreje nøglen

- Efter et hårdt forår er nogle af vores foreninger simpelthen i fare for at måtte dreje nøglen om. Derfor er vi forpligtiget til at gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de mest trængte foreninger igennem den her tid, så de også er der, når vi kommer ud på den anden side af corona, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce