Annonce
Kultur

Lider din forening af corona? Vejle giver foreningslivet en hånd

Mens foreningslivet er ved at gå i sort under trykket fra coronaen, forbereder Vejle Kommune en hjælpeaktion. - Vi skal sikre, at vi har et foreningsliv både nu og i fremtiden, siger formanden for kultur- og idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen (K). Arkivfoto: Yilmaz Polat
Vejle Kommune er klar til at forsøge at hjælpe de hårdest ramte foreninger under coronaen. Nogle af dem er i fare for lukning.

Vejle: Coronaen kan betyde døden for dele af foreningslivet. Derfor har kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd besluttet at give de mest pressede foreninger mulighed for at søge støtte.

- Vi har en ramme på seks millioner kroner, der skal gå til flere forskellige indsatser mod følger af coronaen. Vi har derfor åbnet for, at man kan ansøge os om støtte. Målet er at prøve at afdække foreningernes behov. De er meget forskellige, og vi kender dem ikke, siger formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K).

Ingen gavebod

Han understreger nok en gang, at kommunen ikke kan dække tabene 1:1, og han lover også, at ansøgningerne vil blive underkastet et kritisk blik. Ingen gavebod her.

- Foreningerne skal først søge hos staten, og derefter hvad der måtte være af andre nye hjælpepakker. Der er også en mulighed hos DGI. Men vores mål er at sikre, at vi har et foreningsliv både nu og til næste år, siger han.

De økonomisk trængte foreninger kan søge støtte til aflyste arrangementer og aktiviteter samt udgifter til rengøring og værnemidler for perioden 1. marts til 31. december 2020.


Efter et hårdt forår er nogle af vores foreninger simpelthen i fare for at måtte dreje nøglen om. Derfor er vi forpligtiget til at gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de mest trængte foreninger.

Dan Arnløv Jørgensen


Foreninger og institutioner i Vejle Kommune, der har et folkeoplysende eller kulturelt alment formål, er non-profit, og som har lidt et ikke-uvæsentligt økonomisk tab som følge af nedlukningen, kan ansøge.

Det omfatter primært tab i forbindelse med aflyste arrangementer og aktiviteter samt ekstra udgifter til rengøring og værnemidler som følge af de statslige restriktioner i perioden 1. marts til 31. december 2020.

Der kan ansøges elektronisk frem til 15. december via Vejle Kommunes hjemmeside.

Annonce

I fare for at dreje nøglen

- Efter et hårdt forår er nogle af vores foreninger simpelthen i fare for at måtte dreje nøglen om. Derfor er vi forpligtiget til at gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de mest trængte foreninger igennem den her tid, så de også er der, når vi kommer ud på den anden side af corona, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Annonce