Annonce
Hedensted

Lidl har hyret vagt: Unge cykler og spiller bold i butikken efter skoletid

De unge hænger ofte ud på parkeringspladsen, men bevæger sig også ind i butikken. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Efter mislykket dialog har Lidl i Hedensted hyret en vagt til at holde styr på en gruppe unge mennesker, der gennem længere tid har skabt problemer for kunder og personale.
Annonce

Hedensted: Gennem en længere periode har en gruppe unge mennesker været til så stor gene for personalet og kunderne i Lidl i Hedensted, at butikken nu har set sig nødsaget til at hyre en vagt.

Butikschefen har forbud mod at udtale sig til pressen, men koncernens kommunikationschef, Morten Vestberg, forklarer, at de unge mennesker trods gentagne forsøg på dialog er et vedblivende forstyrrende element.

Blandt andet er de unge generelt højrøstede og generende, mens de også i enkelte tilfælde har spillet bold eller cyklet rundt inde i butikken.

- Og det vil vi naturligvis gerne have sat en stopper for, særligt i den her periode med corona, hvor vi tager meget alvorligt, at der er plads til at handle på ordentlig og forsvarlig vis. Vi har henstillet til, at de finder et andet sted at opholde sig, men det er ikke sket, og derfor har vi nu ansat en til at kigge efter dem, siger Morten Vestberg.

Han uddyber, at problemet primært har stået på om eftermiddagen efter skoletid, men derudover ønsker han ikke sætte hverken antal eller alder på de unge.

Annonce

Forhåbentligt kun et par dage

Beslutningen om at have en vagt gående ved indgangen i dele af åbningstiden er ligeledes truffet efter, flere kunder har italesat problemet over for personalet.

Koncernen har godt 130 butikker i Danmark, og tidligere er det også hændt, at man på grund af af gentagne problemer med eksempelvis forstyrrende adfærd eller tyveri har måtte hyre en vagt.


Vi har henstillet flere gange til, at de splitter op. Det er ikke sket, og derfor er det her et stille og roligt greb, vi gør i nogle butikker, når vi har en situation, vi ikke ønsker skal fortsætte.

Morten Vestberg, kommunikationschef, Lidl


Hvor længe det er tilfældet i Hedensted, kan Morten Vestberg ikke spå om, men håbet er, at gruppen hurtigt modtager beskeden og fortrækker til et andet sted.

- Jeg håber og forventer, at vi nu gør det tydeligt for både kunderne og gruppen, at det ikke er en adfærd, vi tolererer. Forhåbentlig kræver det kun en dag eller to før de indser, der er mere konstruktive ting at foretage sig frem for at hænge ud på vores parkeringsplads og forstyrre i butikken, siger Morten Vestberg.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce