Annonce
Kultur

Lido åbner - godt det ikke er med James Bond

En stort set fyldt sal med gæster skulder ved skulder kommer vi ikke til at se i Lido Biograferne foreløbigt. Når salene slår dørene op torsdag, bliver det med mindst et sæde i mellem hvert selskab. Arkivfoto: Michael Svenningsen.
Lido Biograferne slår dørene op torsdag efter coronanedlukningen. Det sker med afstandskrav og mange andre retningslinjer, biografen skal opfylde.

Vejle: Lido Biograferne åbner torsdag, men alt bliver langt fra som det plejer i den lokale biograf.

Biografdirektør Henrik Daugaard og hans ansatte har måttet indrette sig efter de mange retningslinjer, der er kommet fra myndighederne på grund af coronasmitten.

- Jeg er glad for, at vi ikke åbner med en af de store film. Jeg tør slet ikke tænke på, hvis vi havde James Bond-premiere. Vi har brug for en rolig start, og det får vi fra torsdag, hvor nogle er filmene er de film, vi også viste før coronanedlukningen, fortæller Henrik Daugaard.

Jeg er glad for, at vi ikke åbner med en af de store film. Jeg tør slet ikke tænke på, hvis vi havde James Bond-premiere. Vi har brug for en rolig start.

Henrik Daugaard, direktør i Lido Biograferne

Annonce

Forskudt program

De nye retningslinjer betyder, at der højest må befinde sig 100 gæster i foyer-områderne, der er 400 kvadratmeter store. Det er dog svært at skabe et fire kvadratmeter stort område per gæst, og derfor tager biografen sine forbehold.

- Vi kommer til at køre med forskudt program, så der starter én film på samme tid nedenunder og ovenpå, og så går der en halv time, inden de næste film begynder og vi får et godt flow. Samtidig kommer vi kun til at køre med en indgang fra Søndertorv. Vi kan ikke styre det, hvis vi har to indgange, og mange pludselig forsamler sig, siger Henrik Daugaard.

Annonce

Tidligt ind i salene

Han tror dog ikke, at biografen bliver udfordret med et stort antal biografgængere forsamlet i foyeren. Onsdag eftermiddag var der ikke mange forudbestillinger i det billetsystem, som nu er kodet til den nye virkelighed.

- Hvis du går ind og køber to billetter i en sal, er systemet nu ændret, så andre ikke kan bestille plads i stolene ved siden af, siger direktøren.

Lido Biograferne åbner også salene meget hurtigere end tidligere, så folk kan sætte sig ind på deres pladser, så man undgår den normale situation, hvor mange sidder og venter på, at dørene til salene åbnes.

Det er ikke muligt for personalet at afspritte sæder og armlæn, der er stofbeklædte, og Henrik Daugaard ser det heller ikke som en nødvendighed, da smitten typisk spredes via spyt og nys.

Annonce

10 ad gangen i kiosken

I kioskområdet og andre områder bliver der til gengæld løbende sprittet af, og kioskgæsterne kan tage handsker på, før de gør ind.

- Der må højest være 10 personer i kioskområdet ad gangen, og ved tagselv-slikket må der kun stå én ved hver side, med mindre der for eksempel er tale om en mor og en datter, fortæller Henrik Daugaard.

Blandt de nye film, som Lido Biogragerne har på plakaten på åbningsdagen, er det danske drama "Kød & blod" med Sidste Babett Knudsen, og så har Christopher Nolan-filmen "Tenet" premiere i juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Give genåbnede med et brag

Annonce