Annonce
Ikast-Brande

Lige nu: Formand trækker sig fra parti

Flere medlemmer forlader Fælleslisten i Ikast-Brande Kommune. Også formanden har trukket sig fra posten. Foto: Mikael Lund

Stort set alle byrådskandidater og halvdelen af de nuværende byrådspolitikere har forladt Fælleslisten. Mandag aften trak bestyrelsesformand, Kim Schjermer, sig fra bestyrelsen og formandsposten i partiet.

Annonce

OPDATERET

Ikast-Brande: Hele mandag har den ene byrådskandidat efter den anden meldt sin afgang fra Fælleslisten i Ikast-Brande Kommune. Både partiets spidskandidat, Erik René Pedersen, Carl Jensen, Helle Mathiasen, Gry Månsson og Jeppe Schjermer har i løbet af i dag sagt farvel til partiet. Flere har meldt sig ind i et nyt, mens andres politiske fremtid endnu er uvis.

Mandag aften annoncerer formanden for bestyrelsen i Fælleslisten, Kim Schjermer, i en pressemeddelelse, at han trækker sig fra bestyrelsen og formandsposten i Fælleslisten med følgende begrundelse:

- Da jeg ikke kan se fundamentet for videre udvikling af listen.

Spørgsmålet er således: Er der en Fælleslisten i morgen eller er skibet sejlet for det såkaldte upolitiske parti i Ikast-Brande Kommune, der i nuværende byrådsperiode har haft fire medlemmer siddende omkring bordet i byrådssalen. Det er altså slut efter i dag. Tilbage er kun Hanne Pedersen og Preben Christensen, viceborgmester i kommunen.

Annonce

Kandidater forsvinder

Indtil i fredags havde Fælleslisten et helt hold klar til det kommende kommunalvalg. Syv kandidater stod på listen. Det billede har ændret sig markant henover weekenden og mandagen.

En bombe ramte partiet, som viceborgmester, Preben Christensen, er en af frontfigurerne bag. Partiets spidskandidat trak sig, af private årsager.

- Det kom som noget af en overraskelse, og det er lidt op ad bakke, siger Fælleslistens nu forhenværende formand, Kim Schjermer.

Men ikke nok med, at spidskandidat-stolen nu er tom, så har partiet måtte sande henover weekenden, at endnu et medlem er forsvundet. Helle Mathiasen, som er formand for kultur- og fritidsudvalget, har også forladt Fælleslisten, efter 10 år i partiet.

- Meldingen om at Helle Mathiasen forlader partiet kom her i weekenden. Nu skal vi se, hvad de næste par dage býder på. Vi har opfordret byrådskandidaterne til at gå i tænkeboks, sådan at vi ved, hvor vi har dem henne og hvad vi har at gøre med, lyder det fra Kim Schjermer.

Annonce

Ændrer min platform

- Jeg synes, det er problematisk, at man her tre måneder før valget står uden spidskandidat. Sådan lyder det fra Helle Mathiasen, der henover weekenden har meldt ud, at hun skifter L'et ud med V'et.

Da man i tidernes morgen skulle finde en spidskandidat til Fælleslisten, faldt valget på en brandit, og ifølge Helle Mathiasen var det et klart udtryk for, at man ønskede en spidskandidat fra postnummer 7330. Derfor var svaret også nej, da der blev lagt op til, at hun i stedet skulle sætte sig i den stol, Erik René Pedersen havde forladt.

- Det er ikke mit indtryk, at der er opbakning til beslutningen om, at jeg skulle være ny spidskandidat, i baglandet. Jeg har altid været en meget loyal person, men på et tidspunkt kommer man der til, hvor man er nødt til at tænke på sin egen fremtid, og derfor skifter jeg parti nu, siger Helle Mathiasen.

Hun har været medlem af Fælleslisten i 10 år, og det har været gode år i den upolitiske liste.

- Det er kun platformen, der ændrer sig for mit vedkommende. Jeg har været i Venstre før og det er dét parti, mine holdninger stemmer mest overens med. Da jeg også landspolitisk er Venstre, var partiet et naturligt valg for mig.

Hun vil gerne understrege, at hun ikke forlader Fælleslisten i vrede og smækker derfor heller ikke med dørene. Helle Mathiasen har en klar forventning om, at hun i partiet Venstre fortsat kan arbejde videre med den politik, hun har ført med et L foran navnet. Dog er det uvist, om hun beholder formandskabet i kultur- og fritidsudvalget, da det er et formandskab, der tilhører Fælleslisten. Dog vil hun være ærgerlig over, hvis også det udvalg skal skifte formand, her kort inden kommunalvalget.

Annonce

Flere følger med

Carl Jensen fra Blåhøj har også valgt at forlade Fælleslisten. Til avisen siger han.

Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Venstre, og med Carsten Kissmeyers stop starter der en ny æra. Jeg kender Ib Lauritsen (Venstres spidskandidat, red.) særdeles godt - vi har siddet i den samme udvalg i 12 år, uddyber Carl Jensen, der fra sin nye politiske position fortsat vil have fokus på den sydlige del af kommunen og landsbyerne i særdeleshed.

Også Fælleslistens yngste kandidat, Jeppe Schjermer melder sig ud af partiet.

- Fundamentet smuldrer - det er svært at bygge på, siger Jeppe Schjermer til Brande Bladet.

Hvor Jeppe Schjermer fortsætter sit politiske virke, ønsker han ikke at oplyse for nuværende, men han siger, at hans politiske karriere ikke er slut, endnu før den for alvor er begyndt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce